Zona Metropolitana Cluj continua procesul de atragere a fondurilor europene

Cluj, fonduri europene

In cadrul proiectului se va realiza o retea de 50 de statii de inchiriere de biciclete in regim self-service si piste/trasee destinate biciclistilor in localitatile Cluj-Napoca, Floresti si Apahida. De asemenea, in zona metropolitana Cluj se va derula o campanie de promovare a transportului pe bicicleta. Proiectul are valoarea totala a de 17.646.598 lei din care 11.000.677 fonduri europene nerambursabile si o perioada de implementare de18 luni.

Municipiul Cluj – Napoca a fost desemnat Pol de Crestere in 2008 si, prin Axa 1 a Programului Operational Regional, are o alocare de 82.413.100 euro pentru a finanta proiecte de dezvoltare urbana integrata. Pana in prezent, municipiul Cluj-Napoca a depus in cadrul acestui domeniu de interventie un numar de 13 proiecte, dintre care a semnat contracte de finantare pentru 5 proiecte in valoare de 39,4 milioane de euro.

Prin implementarea Planului Integrat de Dezvoltare se urmareste dezvoltarea si modernizarea urbanistica, cresterea competitivitatii economice si dezvoltarea serviciilor cu specific social a Zonei Metropolitane Cluj.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.