
Prin acest program in judetul Bistrita Nasaud au mai fost finalizate lucrari in localitatile Beclean, Rebrisoara, Cosbuc iar alte 3 subproiecte, din Lunca Ilvei, Ilva Mica si Livezile se afla in diverse stadii de executie.
Subproiectul „Sistem de alimentare cu apa potabila in localitatea Salva” are o valoare totala de 4.933.935 lei, finantarea fiind asigurata prin credit extern (Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei) in proportie de aproximativ 80% si autoritatea publica locala in proportie de aproximativ 20%.
Principalele lucrari efectuate au constat in reabilitarea si extinderea retelelor de aductiune si distributie a apei potabile pe o lungime de aproximativ 14 km, si realizarea gospodariei de apa compusa dintr-un rezervor cu o capacitate de 500 de metri cubi, o statie de pompare si o statie de clorinare.
Subproiectul „Reabilitarea retelei de canalizare menajera si a statiei de epurare Sangeorz Bai” are o valoare de 13.048.609 lei, finantarea fiind asigurata prin credit extern (Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei) in proportie de aproximativ 80% si autoritatea publica locala in proportie de aproximativ 20%.
Lucrarile efectuate au constat in reabilitarea retelei de canalizare pe o lungime aproximativa de 2,7 km si constructia unei statii noi de epurare. Aceasta din urma satisface nevoile de epurare ale intregului oras Sangeorz Bai, in urma procesului de epurare atingandu-se indicatorii de calitate prevazuti de directivele europene privind calitatea apei uzate.
Subproiectul „Extindere conducta de apa potabila pe strazile Bistritei, Podirei si Lucsa – Alimentare cu apa potabila a cartierului Liviu Rebreanu, oras Nasaud” este oinvestitie de 2.658.802 lei, finantarea fiind asigurata prin credit extern (Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei) in proportie de aproximativ 80% si autoritatea publica locala in proportie de aproximativ 20%.
Lucrarile efectuate au constat in extinderea retelei de apa cu 5,6 km, reabilitarea forajului existent si realizarea gospodariei de apa compusa din 2 rezervoare cu o capacitate de 100 de metri cubi fiecare, o statie de pompare si o statie de clorinare.