Consultare publica europeana in vederea revizuirii Directivei privind reutilizarea informatiilor din sectorul public (Directiva ISP)

1.jpg

Comisia Europeana a deschis, pana la 12 decembrie 2017, o consultare publica in vederea revizuirii Directivei privind reutilizarea informatiilor din sectorul public (Directiva ISP). Comisia pregateste in prezent o initiativa privind accesibilitatea si reutilizarea datelor publice finantate din fonduri publice si, in acelasi timp, analizeaza in continuare chestiunea datelor detinute in sisteme private care sunt de interes public.

Intrebarile din cadrul acestei consultari online vizeaza atat evaluarea punerii in aplicare a directivei actuale, cat si problemele, obiectivele si posibilele optiuni pentru viitor. Dupa incheierea perioadei de consultare, Comisia va centraliza raspunsurile, iar rezultatele vor fi luate in considerare in contextul revizuirii Directivei ISP.

Sunt invitate sa participe, prin completarea unui chestionar disponibil online si in limba romana, urmatoarele tipuri de entitati sau parti interesate: autoritati publice, detinatori si utilizatori de continut din sectorul public, re-utilizatori comerciali si necomerciali, experti si cadre universitare, cetateni.

Varianta in limba romana a chestionarului este disponibila la adresa: https://ec.europa.eu/eusurvey/ runner/5fdb6f7d-a6ef-47c4- 9aeb-b56dd3ee4c32?draftid= 2ba3596e-ac69-455e-a394- aa4075ad604b&surveylanguage=RO

Contact oficial pentru detalii sau lamuriri: [email protected] ec.europa.eu

Pagina oficiala a consultarii: https://ec.europa.eu/info/ consultations/public- consultation-review-directive- re-use-public-sector- information-psi-directive_ro

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.