Elena Udrea a vizitat localitatile Salva, Sangeorz Bai si Nasaud din judetul Bistrita Nasaud

Elena Udrea, subproiecte

Prin acest program in judetul Bistrita Nasaud au mai fost finalizate lucrari in localitatile Beclean, Rebrisoara, Cosbuc iar alte 3 subproiecte, din Lunca Ilvei, Ilva Mica si Livezile se afla in diverse stadii de executie.

Subproiectul „Sistem de alimentare cu apa potabila in localitatea Salva” are o valoare totala de 4.933.935 lei, finantarea fiind asigurata prin credit extern (Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei) in proportie de aproximativ 80% si autoritatea publica locala in proportie de aproximativ 20%.

Principalele lucrari efectuate au constat in reabilitarea si extinderea retelelor de aductiune si distributie a apei potabile pe o lungime de aproximativ 14 km, si realizarea gospodariei de apa compusa dintr-un rezervor cu o capacitate de 500 de metri cubi, o statie de pompare si o statie de clorinare.

Subproiectul „Reabilitarea retelei de canalizare menajera si a statiei de epurare Sangeorz Bai” are o valoare de 13.048.609 lei, finantarea fiind asigurata prin credit extern (Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei) in proportie de aproximativ 80% si autoritatea publica locala in proportie de aproximativ 20%.

Lucrarile efectuate au constat in reabilitarea retelei de canalizare pe o lungime aproximativa de 2,7 km si constructia unei statii noi de epurare. Aceasta din urma satisface nevoile de epurare ale intregului oras Sangeorz Bai, in urma procesului de epurare atingandu-se indicatorii de calitate prevazuti de directivele europene privind calitatea apei uzate.

Subproiectul „Extindere conducta de apa potabila pe strazile Bistritei, Podirei si Lucsa – Alimentare cu apa potabila a cartierului Liviu Rebreanu, oras Nasaud” este oinvestitie de 2.658.802 lei, finantarea fiind asigurata prin credit extern (Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei) in proportie de aproximativ 80% si autoritatea publica locala in proportie de aproximativ 20%.

Lucrarile efectuate au constat in extinderea retelei de apa cu 5,6 km, reabilitarea forajului existent si realizarea gospodariei de apa compusa din 2 rezervoare cu o capacitate de 100 de metri cubi fiecare, o statie de pompare si o statie de clorinare.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top