Devenisem un fan Apple. Deţin un iPhone şi visez la alte produse. Citisem şi despre politica lui Jobs de a-şi atrage clienţii: nu neapărat o politică de marketing agasantă, ci dezvoltarea unor produse care creează fani, comunităţi, villages.
A avut loc lansarea iPhone 4 şi cam tot de atunci a început ceea ce presa de profil a numit Apple AntennaGate.
Pe data de 16 iulie a avut loc Apple iPhone 4 Conference. Dacă acel “We are not perfect” rostit de Steve mi-a uns inima (o atitudine perfect umană şi profesionistă), speram şi la o soluţie la problema antenei.
În schimb, soluţia găsită de Jobs a fost aruncarea pisicii şi în grădina celorlalte companii producătoare de smartphone şi returnarea telefonului fără nici o obligaţie şi rambursarea banilor sau … oferirea de huse gratis pentru clienţii iPhone 4. Câteva impresii de după conferinţă: AICI sau AICI.
Eh, dacă în privinţa existenţei unor probleme asemănătoare de semnal la alte smartphones nu mă pot pronunţa, faţă de soluţia huselor pot: patetic.
Răspunsul RIM (BlackBerry) nu a întârziat: Official statement from Research In Motion in response to Apple’s iPhone 4 Antennagate propaganda! Un articol semnat ZDNet pe această temă poate fi accesat AICI.
Disclaimer: nu neg existenţa unui complot împotriva Apple (din partea mass-mediei sau a companiilor rivale). Numărul clienţilor care au înaintat o plângere legată de calitatea semnalului este totuşi mic. Revolta mea este împotriva soluţiei huselor, care pune în umbră soluţia returnării telefonului şi renunţării la contract. Mai mult, dă, din punctul meu de vedere, o palmă imaginii Apple.
Salutare Bogdan.
Realitatea este ca eu am un iPhone 3GS. Si trebuie sa recunosc ca trecerea de la un Nokia 6300 a fost majora: experienta utilizarii este cel putin una interesanta. Treaba aia cu „gesture” este de milioane.
Iar pe Apple Store am gasit cam tot ce a am avut nevoie: conectare pe Twitter, Facebook si Linkedin, access RSS, administrare WordPress, YM, Bee-Tag Reader si inca o gramada de aplicatii mai mult sau mai putin utile.
INSA o alta realitate e ca lipsa multitaskingului uneori este extrem de deranjanta. Iar instalarea aplicatiilor mai sus mentionate scoate la iveala un alt minus: durata bateriei (doar 24h la utilizare intensa / sau YM lasat pe Push).
Un alt minus mare tine de furnizor – Orange (desi scrie Ionut pe Chip.ro ca vine iPhone si la Vodafone)
: mai exact pretul.
OK. Intre timp INSA am aflat si eu de HTC Desire (si multe altele) si mai ales de Android, Android Market si Android Developer (cu trimitere la kiturile aproape for dummy).
Piata Android se pare ca este una in plina crestere. HTC pare sa fie o companie minune (apropos de cresterea vizibilitatii).
Vine puternic si Windows Phone 7 (review-urile par sa fie bune).
La iPhone 4 s-a pus accent mult pe design. Noile functionalitati (video call, multitasking, calitate ridicata la filmare) au fost prezentate de Apple ca o noua revolutie. Pentru ei da! ca se pare ca asa ceva era cam de multisor pe piata.
Oricum, husa gratis (cu tot cu proprietatile ei de a crea o bariera intre mana si carcasa – fapt care ar rezolva partial problema semnalului) tot penibila ramane.!
Trebuie sa recunosc faptul ca produsele iPhone nu imi plac absolut deloc, le consider inchise, in sensul ca nu le pot „diseca” prea usor pentru a schimba setari ascunse. Pe de alta parte plingerile sunt destul de multe pe forumurile din US, insa explicatia este faptul ca retelele de telefonie mobila de acolo nu sunt atit de densificate ca in Europa. Romania sta foarte bine la capitolul acesta si sunt 90% convins ca daca ai testa acelasi telefon cu defect in RO nu ai observa probleme cu semnalul, lucru semnalat de diferiti utilizatori din Europa. Oricum ar fi, solutia oferita e una jalnica pentru o asemena companie. Apropo, ai vazut si pozele cu „laboratoarele” de test ale telefoanelor (le-a aratat Steve in timpul conferintei)? Am facut un „WOW!” cind le-am vazut. Pe de alta parte cineva spunea: cred ca ar fi bine ca cineva sa-i spuna lui Jobs ca ok, acum ar fi momentul sa testam telefonul si in „real life”. 🙂