
Potrivit acestuia, spitalul a mai primit in primul trimestru din acest an 850.000 de lei, iar sumele alocate sunt suficiente pentru finalizarea lucrarilor de consolidare a corpului C, care treneaza de ani de zile.
„Lucrarile de la Spitalul Judetean s-au tot intins ani de zile ca o guma de mestecat (…) Vrem sa punem punct si credem ca anul acesta vom termina reabilitarea corpului C”, a declarat Tamas Sandor, mentionand ca urmatoarele etape vor viza amenajarea interioara a spitalului si dotarea cu aparatura moderna din fonduri europene.
Spitalul Judetean din Sfantu Gheorghe a intrat in reparatii capitale in toamna anului 2005, dupa ce s-a constatat ca structura sa de rezistenta este atat de subrezita incat nu mai poate face fata unui seism de intensitate medie. Aceasta s-a degradat atat din cauza cutremurelor de pana acum, cat si a aburilor de la spalatoria aflata in subsol, care ani la rand s-au infiltrat in pereti si au subrezit armatura metalica.
Lucrarile trebuiau finalizate inca din 2008, dar pana acum doar structura de rezistenta a cladirii si primele doua etaje au fost consolidate. Lucrarile au trenat din lipsa banilor, dar si din cauza neintelegerilor dintre proiectant si executant.
Medicii s-au plans in repetate randuri de conditiile precare in care isi desfasoara activitatea. Dr. Balint Sandor, spre exemplu, a declarat ca deasupra salii de operatii, unde e nevoie de liniste si concentrare, bubuie picamerele.
Spitalul din Sfantu Gheorghe este cea mai mare unitate medicala din judetul Covasna, avand o capacitate de 800 de locuri. Acesta a fost construita in urma cu aproape 30 de ani, la scurt timp dupa ce un demnitar al fostului Partid Comunist, ranit la o partida de vanatoare desfasurata in zona, a constat ca in tot judetul nu exista un spital.