Intram in santier pe banii Europei

fonduri europene, proiecte, finatare

Lucrarile vor avea o valoare totala de 56 milioane euro. Cele mai multe fonduri pentru reparatia infrastructurii rutiere din Moldova le va primi judetul Botosani.

Din moment ce finantarea este asigurata prin Programul Operational Regional, edilii din cele trei judete pot demara licitatiile pentru gasirea unor firme care sa execute asfaltarile.

Procedurile sunt greoaie, iar orice intarziere poate cauza amanarea lucrarilor chiar pana anul viitor. “Este nevoie de foarte multa seriozitate din partea tuturor pentru a demara procedurile de achizitie, astfel incat lucrarile sa inceapa cat mai repede”, a declarat Vasile Blaga, ministrul Dezvoltarii Regionale.

Grosul banilor se duc in Botosani

Cele mai multe fonduri, peste 25 milioane euro, vor fi directionate catre judetul Botosani. Astfel, peste 14 milioane euro vor fi alocate pentru refacerea a peste 20 de kilometri de drum judetean, in localitatile Mihalaseni si Dersca.

Alte 11 milioane vor fi alocate pentru modernizarea strazilor din municipiul Botosani. De sume importante va beneficia si judetul Suceava. Circa 19 milioane euro vor fi alocate pentru modernizarea a patru drumuri judetene: Pojorata-Rarau, Dolhasca-Probota, Darmanesti-Siret si Salcea-Veresti. Alte cinci milioane euro vor merge in reabilitarea retelei de strazi din Falticeni.

Edilii din Piatra Neamt au semnat joi contractul de finantare pentru un proiect ce vizeaza refacerea strazilor 1 Decembrie si Cetatea Neamtului. Valoarea intregului proiect este de 5,8 milioane de euro, iar lucrarile ar trebui finalizate in 22 de luni. “in maximum doua luni vom organiza licitatia de executie”, a precizat Alina Monda, viceprimar la Piatra Neamt.

Iasul nu se grabeste

Consiliul Judetean Iasi a semnat inca de la sfarsitul anului trecut contractele de finantare pentru reabilitarea a doua drumuri din nordul judetului, in valoare de peste 70 milioane lei. Cu toate acestea, sefii CJ inca nu au demarat licitatiile pentru gasirea constructorilor.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.