Cerere de proiecte COSME: Facilitarea accesului privind reglementarea Sistemelor Aparatelor de Zbor Usoare Pilotate de la Distanta

avion_bani.jpg

Agentia Executiva pentru IMM-uri (EASME) a Comisiei Europene a lansat cererea generala de proiecte: „Facilitarea accesului la reglementarea  Sistemelor Aparatelor de Zbor Usoare Pilotate de la Distanta” a programului COSME (2014-2020).

Status: INACTIV
Depunere pana la: 18.02.2015
Buget proiect: 100.000 euro

avion_baniAparatele de Zbor Usoare Pilotate de la Distanta (drone) sunt tehnologii in curs de dezvoltare cu un potential imens pentru dezvoltarea aplicatiilor si serviciilor civile, in special pentru IMM-uri. Cu scopul de a dezvolta aceasta piata, dronele au nevoie de o aprobare a accesului in spatiul aerian. Aceasta cere dezvoltarea reglementarilor si tehnologiilor pentru asigurarea faptului ca operatiunile dronelor nu influenteaza in mod negativ spatiul aerian european.

Obiective generale

  • sprijinirea IMM-urilor si a antreprenorilor prin facilitarea accesului acestora la legislatia europeana cat si initierea acestora in procedurile existente;
  • dezvoltarea unui portal web ce va reprezenta o sursa de informare credibila ce va cuprinde informatii relevante, ghiduri practice si instrumente interactive.

Obiective specifice: 

  • facilitarea intelegerii contextului general in care isi pot dezvolta operatiunile dispozitivelor in piata interna si familiarizarea cu reglementarile si obligatiile necesare (factor cheie in dezvoltarea aplicatiilor civile a dronelor in Europa);
  • reducerea operatiunilor ilegale si cresterea sigurantei;
  • o mai buna protectie a datelor si cresterea potentialului de dezvoltare a aplicatiilor civile a dronelor.

Impactul asteptat

  • un portal util ce cuprinde informatii relevante si actualizate cu privire la reglementarile nationale si europene ce va cuprinde: reglementari cu privire la siguranta dronelor, regimul de asigurare si raspundere civila cat si protectia datelor;
  • dezvoltarea unor instrumente utile precum e-learning, intrebari, studii de caz atat pentru operatorii autorizati cat si pentru amatori. Aceste instrumente vor fi prezentate intr-o forma usor de inteles.

Tipul de actiune: acord de grant.

Solicitanti eligibili: organizatii non-profit, autoritatile publice (nationale, regionale, locale), organizatii internationale, universitati sau institutii de invatamant, centre de cercetare, companii.

Durata proiectelor este de 24 (douazeci si patru) de luni.

Subventia maxima va fi de 100.000 de euro si subventia UE este limitata la o rata maxima de cofinantare de 90% din costurile eligibile.

Va fi finantat un singur proiect.

Data limita pentru depunerea aplicatiilor este 18 februarie 2015. Aplicatia poate fi depusa prin portalul electronic.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului
Ghidul aplicantului

 

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top