Burse de cercetare „Spiru Haret”

oameni.jpg

Scopul finantarii il constituie stimularea tinerilor doctoranzi si postdoctoranzi romani in realizarea unor cercetari privind diaspora si migratia.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 24.06.2016
Suma maxima: 520.000 lei

Obiective

  • Formarea unor generatii de cercetatori deschise catre studiul problemelor asociate migratiei, politicilor publice referitoare la migratie, modului in care sunt valorificate retelele migrantilor, remitentele si capitalul antreprenorial al migrantilor;
  • Cresterea numarului de burse de cercetare acordate pe baza de competitie, pentru tineri doctoranzi postdoctoranzi romani, prin cofinantarea programelor de burse deja existente, care vizeaza studiul diasporei romanesti si migratiei.

Detalii valoare maxima finantare:

Bugetul alocat acestei competitii pentru anul 2016 este de maximum 520.000 lei.

Sprijinul financiar acordat pentru un program de acest tip, pentru fiecare bursa, este de max. 12.500 Euro, echivalent lei, la cursul de referinta al BNR din momentul semnarii contractului.

Numarul de burse, solicitate a fi finantate prin acest instrument, nu poate fi mai mare de 6, nedepasind numarul de burse acordate de programul deja existent, cu finantare proprie a institutiei gazda.

Procent finantare:

In Ghidul solicitantului de finantare nu se precizeaza in mod expres procentul de finantare. Prin urmare, acesta ar putea ajunge si la 100%.

Solicitanti eligibili:

Instrumentul de finantare se adreseaza organizatiilor de cercetare de drept public sau de drept privat din Romania, cu o vizibilitate internationals dovedita.

Conditiile de eligibilitate:

Institutia gazda deruleaza un program de burse cu finantare proprie. Tematica programului de burse este diaspora si migratia

Bursele de cercetare se acorda pe baza de competitie, organizata de institutia gazda

In cadrul cererii de finantare trebuie prezentata institutia gazda a programului de burse, cu evidentierea vizibilitatii sale internationale si a expertizei in domeniul “diaspora si migratia”.

Activitati eligibile:

Activitatile eligibile sunt subsumate procesului de acordare de burse.

In cadrul cererii de finantare este obligatorie prezentarea programului de burse existent, creat de institutia gazda. Se vor indica: data infiintarii, procesul de evaluare, nr. de burse acordate de  institutia gazda, bugetul alocat, rezultate obtinute, sursa de finantare, etc.

Durata proiectelor:

Durata unei burse individuate de cercetare acordata prin acest instrument de finantare este de maxim 10 luni, perioada anului academic.

Cheltuieli eligibile:

• cuantumul bursei de cercetare;

• cheltuieli indirecte (regie) – max 20%;

• cheltuieli specifice: cheltuieli de informare-documentare, cheltuieli materiale, cheltuieli pentru publicare;

• cheltuieli de deplasare: mobilitati interne si internationale (stagiu de pregatire in strainatate de max. 1 luna pentru toata perioada de derulare a bursei).

Cheltuieli neeligibile:

Nu sunt specificate in Ghidul soicitantului.

Dosar de finantare:

Cererile de finantare se depun aici, nefiind necesara depunerea si in format tiparit;

Termenul limita pentru depunerea cererilor de finantare este 24 iunie 2016, ora 16:00.

Cererile de finantare se completeaza, se semneaza, se scaneaza in format .pdf si se incarca in sectiunea dedicata din platforma de depunere online.

Evaluarea proiectelor:

Fiecare cerere de finantare declarata eligibile este evaluata, din punct de vedere al calitatii, de catre un panel de experti independenti, specialisti in domeniu.

Evaluarea presupune analiza cererii de finantare se va realiza prin luarea in considerare a urmatoarelor criterii:

1. Calitatea programului de burse existent, creat de institutia gazda;

Se vor avea in vedere: Data infiintarii programului in institutia gazda, Procedura de selectie utilizata in institutie in vederea selectarii bursierilor, Procesul de evaluare, Rezultatele stiintifice obtinute

2. Performanta stiintifica a institutiei gazda a programului de burse, cu evidentierea vizibilitatii sale internationale si a expertizei in domeniul “diaspora si migratia”;

3. Bugetul solicitat.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Finantator: Guvernul Romaniei
Sursa: uefiscdi.gov.ro

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.