Iulia Samoila vorbeste, pe blogul sau, despre ghidul de prevenire a neregulilor in cadrul proiectelor finantate prin PNDR, elaborat de AFIR:
„La nivel national, AFIR, cea cu o „responsabilitate foarte mare fata de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei, dar si fata de toti cei care investesc bani si timp in implementarea proiectelor de investitii finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala”, isi permite sa faca praf jurisprudenta europeana si sa ne redea noua tuturor, lacrimogen chiar, un ghid de 14 pagini despre ceea ce au inteles ei despre conditiile artificiale.
Dupa lecturarea lui, o sa va opriti cu siguranta asupra schemelor/imaginilor (eu cel putin m-am amuzat) si prin mintea voastra o sa se deruleze un film cu oamenii din agentie si ce inteleg ei de acolo. Deja in Raportul de selectie – vegetal pentru sm 4.1. – proiecte neselectate avem 2 proiecte (ca sa nu mai mentionez ca ambele sunt neeligibile fix din acelasi motiv – acelasi text, desi unul este de la BV si unul de la HR, si ma intreb cine mai face copy-paste acum, si ce institutie isi permite sa prezinte intr-un mod atat de neprofesional niste rapoarte de selectie, fie ele si intermediare), la a caror motive de neeligibilitate, printre altele, gasim si urmatoarea fraza: „Acelasi consultant a depus mai multe proiecte in judet”. Trebuie sa mentionam ca „alti indicatori de conditii artificiale” nu mai sunt, nu se fragmenteaza nici un teren, nu se plimba bani, nu avem acelasi proiectant, dar avem, vezi Doamne acelasi consultant la mai multe proiecte in judet (…)”
Citeste continuarea articolului pe blog, aici.