Comisia Europeana a lansat „Corpul European de Solidaritate”

tineri-institutionalizati.jpg

Comisia Europeana a lansat „Corpul European de Solidaritate„, initiativa prin care tinerii europeni cu varste cuprinse intre 17 si 30 de ani se pot inscrie ca voluntari in propria tara sau in alte state ale Uniunii pentru a ajuta oameni si comunitati din spatiul comunitar. Proiectele sprijinite de Corpul european de solidaritate pot dura intre 2 si 12 luni, ele derulandu-se de obicei pe teritoriul statelor membre.

Misiune:

Corpul european de solidaritate urmareste sa construiasca o societate mai inclusiva, sa sprijine persoanele vulnerabile si sa caute solutii la provocarile cu care se confrunta comunitatile. In acest sens, reuneste tineri care vor sa invete, sa ajute si sa se dezvolte.

Conditii financiare:
·         Celor care opteaza pentru voluntariat li se vor asigura cazarea, masa, cheltuielile de deplasare si banii de buzunar, iar celor care doresc sa beneficieze de stagii si ucenicii li se vor plati cheltuielile de deplasare si o diurna.
·         Tinerii angajați prin intermediul Corpului european de solidaritate vor avea contract de munca si salariu, in conformitate cu legislatia, reglementarile si contractele colective de munca la nivel local.

Conditii de inscriere si participare:
·         Participarea la Corpul european de solidaritate nu implica plata vreunei taxe.
·         La sfarsitul activitatii, participantii au dreptul de a primi un certificat din partea Corpului european de solidaritate, care sa confirme faptul ca au participat la activitatea in cauza.
·         Cand accepta sa se implice intr-o activitate de voluntariat, participantii din cadrul Corpului de solidaritate semneaza un contract de solidaritate cu organizatia participanta, care detaliaza conditiile de desfasurare a activitatii, in conformitate cu principiile Cartei Corpului european de solidaritate. In cazul proiectelor profesionale, contractul de angajare urmareste un scop similar.

Eligibilitate:
Persoane cu resedinta legala sau cetatenia unuia din statele membre ale UE sau a uneia din urmatoarele tari: Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Turcia, fosta Republica iugoslava a Macedoniei.

Tipuri de proiecte/domenii de actiune: incluziune, mediu si protectia naturii, sanatate si bunastare, educatie si formare, ocuparea fortei de munca si antreprenoriat, prevenirea dezastrelor si reconstructia zonelor afectate, cetatenie si participare democratica, primirea si integrarea refugiatilor si a migrantilor, creativitate si cultura, sport.

Pentru alte detalii, AICI se regaseste comunicatul de presa al Comisiei Europene.
 

Sursa de informare: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top