Daea: In agricultura au intrat 3,3 miliarde de euro din fondurile europene; este un rezultat bun, onorant si onorabil

imageResize-3.jpg

Fondurile europene pentru agricultura care au intrat in Romania pana la aceasta data se ridica la 3,3 miliarde de euro, ceea ce este un rezultat bun, onorant si onorabil, dar care ne solicita in continuare multa atentie, a declarat, vineri, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, in conferinta de bilant.

„Cresterea gradului de absorbtie al fondurilor europene este cel de-al doilea obiectiv pe care l-am realizat, dupa un grad de absorbtie de 99,9% pe FEGA. La FEADR, fondul care sustine PNDR, ne-am propus 1,550 miliarde de euro si mai avem o cerere de restituire in valoare de 627 de milioane euro. Acesta suma si cu cele primite in tara pana la aceasta data aduce Romania la o suma de 3,33 miliarde de euro din fondurile europene pentru agricultura. Un rezultat bun, onorant, onorabil, dar care ne solicita in continuare multa atentie, multa munca si staruinta in asa fel incat sa ne facem datoria”, a spus Daea.

In ceea ce priveste FEPAM, ministrul a anuntat ca pe ultima suta de metri s-a reusit absorbtia unei sume de 11 milioane de euro.

„Prin FEPAM, am reusit sa luam zilele acestea aproape 11 milioane de euro. Sunt bani care au intrat in tara. Este un succes pe ultima suta de metri”, a spus ministrul Agriculturii.

Prin FEGA, pana in prezent s-au platit 964,8 milioane de euro unui numar de 749.315 beneficiari, reprezentand avansul de 70% din subventiile pe suprafata.

Potrivit sursei citate, Romania a fost anul trecut de trei ori pe primul loc la accesarea fondurilor europene.

Sursa: Agerpres

One Reply to “Daea: In agricultura au intrat 3,3 miliarde de euro din fondurile europene; este un rezultat bun, onorant si onorabil”

  1. Balici Mihai spune:

    Intradeva , fondurile gestionate de AFIR SI APIA pentru mediul rural pot fi luate de exemplu de competenta
    Motivele sunt din cele mai simple
    -evaluarile de proiecte se fac de catre cadrele proprii si nu apeleaza la evaluatori strini si astfel se pierd peste 10-15% prin plata acestora
    -cadre competente in cadrul acestor agentii ,care intradevar doresc sa ajute firmele si nu iau adliteram ce se scrie in ghiduri
    -aceste fonduri au efect concret in mediul rural-creaza locuri de munca , creaza unitati productive , nu se ocupa doar de proiecte care consumna resurse uriase pentru activitati virtuale (conslierre, inttunisi ,confernte activitati sterile fara valoare adaugata concreta etc etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top