A fost aprobat Manualul de gradare pentru semintele de consum

carnet.jpg

In Monitorul Oficial al Romaniei nr. 537 din 10 iulie 2017 a fost publicat Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 228/2017 privind aprobarea Manualului de gradare pentru semintele de consum.

Manualul de gradare are rolul de a servi drept instrument de lucru pentru gradatori si cuprinde informatii ce ofera posibilitatea stabilirii calitatii reale a semintelor de consum depozitate.

Aplicarea sistemului de gradare este o garantie a faptului ca producatorii agricoli vor primi un pret corect pentru produsul lor în functie de calitatea acestuia. În acelasi timp, sistemul de gradare permite atat asigurarea unei calitati constante a semintelor de consum depozitate, încurajand tranzactiile comerciale si îmbunatatind raportul dintre costul de productie si pretul semintelor de consum.

Romania, an de an, cultiva circa 2 milioane ha de grau, principalele specii cultivate fiind Triticum aestivum subspeciile vulgare si spelta, Triticum durum. Conditiile specifice tarii noastre, precum si soiurile de grau cultivate în Romania, ofera calitati deosebite pentru graul a carei destinatie o constituie panificatia. Nu exista grau furajer, destinatia produsului fiind dictata de interesele beneficiarului.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.