Laufer: Guvernul va aproba joi programul de internationalizare a firmelor romanesti; ma duc sa ma lupt la propriu pentru avizele de la Justitie

8-ilan-laufer-img-9757.jpg

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, a declarat, miercuri, ca va face toate demersurile ca programul de internationalizare a firmelor romanesti sa fie aprobat in Guvern in sedinta de joi, urmand sa mearga personal sa obtina avizele necesare de la Ministerul Justitiei.

“Astazi (miercuri — n. r.) trebuie sa ma duc sa ma lupt la propriu sa-mi iau toate avizele, pentru ca maine trebuie sa trecem, vreau sa nu intarzie acest lucru, hotararea de Guvern cu programul de internationalizare (a firmelor romanesti — n. r.). Mai am cateva ore sa-i conving pe cei de la Justitie sa-mi semneze avizele si credeti-ma ca nu este atat de usor, daca pana la urma trebuie un ministru sa bata drumul ca sa se duca sa-si ia avizul. Dar o fac, pentru ca este o prioritate. Saptamana aceasta, joi, internationalizarea trebuie sa intre in sedinta de Guvern si sa adoptam hotararea de Guvern in acest sens”, a spus ministrul, prezent la o conferinta pe tema dezvoltarii IMM-urilor.

El a amintit ca, prin intermediul acestui program, firmele au la dispozitie un grant de 50.000 de lei pentru a se promova pe pietele externe.

“Internationalizarea pentru care ma lupt sa treaca maine in Guvern este un program foarte important, care permite companiilor romanesti care doresc sa se internationalizeze in mod independent si nu sa faca parte dintr-un grup sau sa fie aleasa o locatie pentru ele in prealabil, sa primeasca un grant de 50.000 de lei, cu o contributie proprie de 10%. Vor putea folosi acesti bani pentru deplasari, misiuni economice, targuri, expozitii, materiale de prezentare, site de prezentare in romana si engleza”, a aratat Laufer.

In opinia sa, iesirea firmelor romanesti pe pietele externe este deosebit de importanta, avand in vedere faptul ca, in urmatorii ani, ne vom adresa unei piete globale.

“Cred ca acesta este viitorul. Trebuie sa intelegem ca toti antreprenorii la nivel global urmeaza sa-si schimbe comportamentul radical in urmatorii 10 ani. Cred ca in curand ne vom adresa unei piete globale de fiecare data cand vom avea o idee, o aplicatie si o solutie si cred ca acesta este viitorul”, a mai spus ministrul.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.