A fost lansat cel de-al doilea apel de propuneri de proiecte pentru Programul Operational Comun Bazinul Marii Negre

phpThumb_generated_thumbnailjpg.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Comun ”Bazinul Marii Negre” 2014-2020” lanseaza astazi, 1 octombrie 2018, la ora 14:00, cel de-al doilea apel de propuneri de proiecte in cadrul Programului.

Termenul limita de depunere a aplicatiilor este 31 ianuarie 2019, ora 14:00, ora Romaniei.

Se pot depune proiecte care contribuie la toate obiectivele specifice și prioritatile programului, respectiv:

1. Promovarea mediului de afaceri si a antreprenoriatului in Bazinul Marii Negre:

  • Prioritatea 1.1 – Promovarea in comun a mediului de afaceri si a antreprenoriatului in sectoarele turism și cultura;
  • Prioritatea 1.2 – Cresterea oportunitatilor de comert transfrontalier si modernizarea in domeniul agriculturii și a sectoarelor conexe;

2. Promovarea unei politici de mediu coordonate si reducerea prin actiuni comune a deseurilor maritime in Bazinul Marii Negre:

  • Prioritatea 2.1 – imbunatatirea sistemului de monitorizare in comun a mediului;
  • Prioritatea 2.2 – Promovarea unor activitati comune de constientizare publica și a unor actiuni comune impotriva deseurile maritime si riverane. Programul Operational Comun ”Bazinul Marii Negre” 2014-2020” face parte din programele de Cooperarea Transfrontaliera (CBC) ale Uniunii Europene finantate prin Instrumentul European de Vecinatate (ENI).

Bugetul ENI disponibil pentru primul apel de propuneri de proiecte este de 26,4 milioane de euro.

Valoarea grantului ENI acordat va fi de maximum 92% din totalul costurilor eligibile ale proiectului (pentru fiecare lider / partener de proiect). Rata de cofinantare trebuie sa fie de cel putin 8% din totalul costurilor eligibile ale proiectului (pentru fiecare lider / partener de proiect).

Toti potentialii aplicanti sunt invitati sa depuna proiecte accesand sistemul electronic de monitorizare a Programului (e-MS).

Pentru descrierea detaliata a Apelului de propuneri de proiecte, inclusiv regulile de eligibilitate si depunere, precum si pentru mai multe informatii privind procesul de selectie,

Pachetul Aplicantului poate fi descarcat de pe website-ul programului. Pe parcursul procesului de aplicare, solicitantii pot adresa Secretariatului Tehnic Comun intrebari cu privire la regulile acestui Apel de propuneri de proiecte pana la data de 17 ianuarie 2019, la adresa de e-mail: [email protected]

Raspunsurile finale la intrebari vor fi transmise (publicate) pana la data de 24 ianuarie 2019.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.