Start-Up Nation 2018: Afacerile din Bucuresti, Cluj si cele pe servicii IT sunt defavorizate. Critici de la consultanti si de la initiatorul programului

Computer_0.jpg

Antreprenorii din Bucuresti si judetul Ilfov vor fi principali pierzatori ai programului Start-Up Nation 2018, dar si clujenii, timisorenii si antreprenorii din alte orase dezvoltate vor suferi. Afacerile in servicii IT si industrii creative vor fi si ele defavorizate.

Florin Jianu, fostul minstru pentru Mediul de Afaceri care a initiat programul, reclama faptul ca antreprenorii din Bucuresti si judetul Ilfov sunt inca o data defavorizati la finantare, pentru ca propunerea actuala a ministerului, pentru editia 2018, ofera puctaj redus pentru judetele care au densitate mare de firme mici si mijlocii. Aici intra Bucuresti-Ilfov, care sunt excluse si de la finantarea europeana pentru startupuri si IMM-uri: Romania Start-Up Plus, Diaspora Start-Up – ambele in POCU, sau POR 2.1A – microintreprinderi si POR 2.2 – IMM.

“Trebuie pus accent pe complementaritate, adica tocmai regiunile excluse de fondurile europene, Bucuresti-Ilfov, regiunea Vest (Timis, Arad etc.), ar trebui sustinute de Start-Up Nation, nu excluse”, a declarat, pentru StartupCafe.ro, Florin Jianu, presedintele Consiliului National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.