A fost lansat un nou apel de proiecte in cadrul INTERREG!

In data de 9 decembrie 2009, in cadrul Conferintei anuale s-a lansat cel de-al treilea apel de proiecte INTERREG IV C, avand ca termen de depunere data de 15 martie 2010.

Bugetul alocat acestui apel de proiecte este de 15 milioane de euro, fiind finantat prin FEDR, apelul privind doar Proiectele de capitalizare.

Conform documentului de programare si a manualului de implementare, proiectele de capitalizare reprezinta proiecte de cooperare interregionala care vizeaza transferul de bune practici intre regiunile participante la proiect privind dezvoltarea regionala in cadrul programelor finantate din fonduri structurale.

Beneficiarii eligibili ai INTERREG IV C sunt autoritatile publice si organismele de drept public.

Avand in vedere ca aceste proiecte se adreseaza in special autoritatilor implicate in gestionarea fondurilor europene, in cazul in care ele nu participa direct in proiect, partenerii vor trebui sa prezinte o scrisoare de sprijin a acestora.

Bugetul unui proiect trebuie sa se incadreze in limitele stabilite, respectiv minim 1 milion de euro – maxim 2 milioane de euro fonduri FEDR. In cadrul proiectului trebuie sa participe reprezentanti ai minim 6 si maxim 10 state partenere in program, iar minin 2 dintre parteneri trebuie sa provina dintre cele 12 state membre noi. De asemenea, este necesar sa fie reprezentate toate cele 4 zone ale programului (nord, sud, est, vest) prin statele arondate Punctelor de Informare INTERREG IV C.

Rata de cofinantare din FEDR acordata partenerilor din Romania este de 85% .

Descarca Ghidul Aplicantului (lb. engleza)

Pentru mai multe informatii puteti consulta site-ul programului la adresa www.interreg4c.eu

Sursa: MDRL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.