A fost lansata sesiunea de primire a cererilor de ajutor pentru Masura 215 Plati privind bunastarea animalelor

porci1.jpg

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) anunta lansarea sesiunii de primire a cererilor de ajutor pentru Masura 215 “Plati privind bunastarea animalelor” – pentru sectorul porcine, incepand cu data de 16 iulie 2012. Aceasta masura, finantata prin Axa 2 a PNDR 2007 – 2013, beneficiaza de o alocare financiara de 154.878.049 Euro, aferenta perioadei de programare 2007 – 2013.

Cererile de ajutor se depun la centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), respectiv al municipiului Bucuresti, pe a carui raza teritoriala se afla sediul social al beneficiarilor, in perioada 16 iulie 2012 – 15 august 2012. Perioada de depunere a cererilor de ajutor si formatul cererilor de ajutor si instructiunile de completare au fost stabilite prin Ordinul MADR nr. 149/2012.

Pot beneficia de platile acordate prin Masura 215 exploatatiile comerciale din sectorul de crestere a porcinelor autorizate sanitar veterinar si exploatatiile comerciale de tip A specifice sectorului de crestere a porcinelor. Beneficiarii trebuie sa isi asume voluntar angajamente in favoarea bunastarii animalelor, in conformitate cu art. 40 din Regulamentul CE nr. 1698/2005 pentru a deveni eligibili in cadrul acestei masuri.

Beneficiarii Masurii 215 pot incheia angajamente voluntare multianuale (cinci ani), incepand cu data de 16 iulie 2012, pentru unul sau o combinatie intre cele sase pachete disponibile. Sprijinul se va acorda doar pentru acele angajamente care depasesc cerintele minime, care prezinta nivelul de referinta neremunerat, considerat drept punct de pornire pentru elaborarea platilor compensatorii. Plata se efectueaza anual, compensand pierderile de venituri si cheltuieli suplimentare induse de aplicarea actiunilor prevazute de angajamente.

Sursa: APIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.