A fost semnat contractul pentru proiectarea si executia lucrarilor la Stadionul National

phpThumb_generated_thumbnailjpg-5.jpg

Compania Nationala de Investitii – CNI (institutie aflata sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice) a semnat astazi, 25 iulie 2018, contractul privind executia lucrarilor aferente obiectivului de investitii ”STADIONUL NAtIONAL DE RUGBY «ARCUL DE TRIUMF»” din b-dul Marasti, nr. 18-20, Bucuresti, cu ASOCIEREA ACI CLUJ SA, SC DICO si TIGANAS BIROU DE PROIECTARE SRL, SC ATHENAEUM CONSTRUCT SA.

In urma demararii procedurii de achizitie publica privind atribuirea contractului prin publicarea anuntului nr. 183811 din 23.03.2018, au fost depuse 3 oferte din partea a trei asocieri:

  • ASOCIEREA ACI CLUJ SA, SC DICO si TIGANAS BIROU DE PROIECTARE SRL, SC ATHENAEUM CONSTRUCT SA
  • ASOCIEREA CONSTRUCtII ERBAsU SA, CONCELEX SRL, TERRA GAZ CONSTRUCT SRL
  • ASOCIEREA PORR CONSTRUCT SRL, PORR BAU GMBH

Potrivit ofertei castigatoare, valoarea contractului este de 78.655.931,11 lei fara TVA, cote si taxe, urmand ca, pana la data organizarii Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la Bucuresti, stadionul sa indeplineasca criteriile in vederea asigurarii conditiilor de antrenament pentru echipele participante.

in perioada imediat urmatoare, va fi emis ordinul privind inceperea serviciilor de proiectare si obtinere a avizelor si autorizatiilor aferente constructiei noii arene.

Noua arena va avea o capacitate de 8.100 de locuri (dintre care 100 de locuri pentru persoane cu dizabilitati) si va indeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competitii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, precum si conditiile necesare gazduirii de competitii de rubgy la nivel national si international.

Astfel, arena va beneficia de un teren utilizabil pentru competitii sportive de rugby si fotbal, cu dimensiuni totale de 120m x 80m, prevazut cu o suprafata de joc de tip gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale), cu un sistem de drenaj in surplus, incalzire pentru sezonul de iarna, spatii pentru echipe si oficiali (vestiare pentru sportivi si arbitri, spatii pentru mass-media (boxa, sala de conferinte, zona de flash interviu etc.), puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribuna), centru de recuperare pentru sportivi (de tip spa şi medicina sportiva cu dotari aferente), post de control anti-doping si spatii administrative.

Lucrarile vor fi finantate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Compania Nationala de Investitii, in conformitate cu prevederile OG 25/2001, privind infiintarea Companiei Nationale de Investitii C.N.I. – S.A., cu modificarile si completarile ulterioare.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.