Un liceu din Calarasi a luat fonduri Regio pentru reabilitarea infrastructurii educationale

Calarasi-REGIO.jpg

Calarasi-REGIOUn nou contract de finantare a fost semnat in cadrul ADR Sud Muntenia, si anume pentru reabilitarea Liceului Tehnologic “Dan Mateescu” din municipiul Calarasi, in cadrul Regio – Programul Operational Regional 2007 – 2013.

Liceul a accesat fondurile europene POR-Regio, prin Axa prioritara 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.4 “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”.

Valoarea totala a proiectului este de 7.828.782,38 lei, din care valoarea eligibila este de 4.221.205,62 lei (fonduri FEDR – 3.588.024,78 lei; fonduri de la bugetul national – 548.756,73 lei; cofinantarea eligibila a beneficiarului – 84.424,11 lei).

Prin acest contract de finantare se urmareste imbunatatirea calitatii infrastructurii de invatamant, pentru asigurarea unui proces educational la standarde europene.

Astfel, timp de 14 luni, se vor executa lucrari de modernizare si extindere a unitatii de invatamant profesional si tehnic din municipiul Calarasi, lucrari ce au demarat initial in anul 2007, dar care nu au fost duse la bun sfarsit din lipsa de fonduri. Prin implementarea acestui proiect, 840 de elevi se vor bucura de conditii adecvate de invatare si de acces la calificare profesionala.

Pana acum, in Calarasi, au fost depuse in total 24 de proiecte pentru reabilitarea infrastructurii educationale, in cadrul celor doua apeluri. Dintre acestea doar sase contracte cu o valoare totala de peste 16,4 milioane de lei au primit finantare.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.