A inceput evaluarea managerilor de proiect

Managerii de proiect din regiunea Bucuresti-Ilfov pot fi evaluati gratuit, incepand din noiembrie, in cadrul proiectului "Managerul de proiect – principalul factor de absorbtie eficienta a fondurilor comunitare", finantat de PHARE – Resurse umane si implementat de Fundatia "Actiunea civica", in parteneriat cu Centrul Regional de Formare Continua pentru Administratia Publica Locala Bucuresti.

Proiectul, derulat din ianuarie 2007, prevede evaluarea fara plata a 50 de persoane pana cel tarziu la 20 ianuarie 2008.

Initiatorii lui au reusit sa intervieveze si sa declare manageri de proiect – cu diploma 200 de persoane de la nivelul intregii tari. "Numarul este destul de redus, desi consideram ca este o meserie de viitor. Integrarea in UE obliga Romania la derularea de proiecte si, deci, va fi nevoie de profesionisti in acest domeniu.

Pana in prezent s-a facut evaluarea standardului stabilit, aprobat in 2000, dar, de acum, evaluarea se va face dupa modelul revizuit care sa corespunda standardelor europene", a declarat Cristina Carp, managerul proiectului, vicepresedinte al Fundatiei "Actiunea civica".

In urma evaluarii, cei inscrisi primesc la final un certificat de competenta recunoscut de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei si Cercetarii. Dosarul pentru evaluarea managerului de proiect trebuie sa contina cererea de evaluare, diploma de licenta, autoevaluare, recomandari din partea membrilor cu care solicitantul a lucrat in cadrul unor proiecte si dovada unei experiente de minimum trei proiecte.

De asemenea, in cadrul proiectului "Managerul de proiect – principalul factor de absorbtie eficienta a fondurilor comunitare" s-a finalizat revizuirea standardului ocupational, in Romania, acesta fiind departe de cel european. Finantarea proiectului este de 32.500 de euro, dintre care 26.000 de euro sunt contributie din partea UE, iar restul contributie proprie a celor doi parteneri. Dupa expirarea termenului de evaluare gratuita, managerii de proiect vor fi nevoiti sa achite taxa de 300 de lei.
 
 
Sursa: Portalul National de Administratie Publica, 25 octombrie 2007

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.