Accesul la apa potabila in Croatia, facilitat prin politica de coeziune

corina-cretu.jpg

Aproximativ 96 milioane euro din Fondul de Coeziune vor fi investite in dezvoltarea retelelor de alimentare cu apa si de tratare a apelor uzate din regiunile croate Slavonia si Istria, precum si din insula Krk.

Comisarul pentru politica regionala, Corina Cretu, a declarat: “Fiecare euro investit de Uniunea Europeana in aceste proiecte faciliteaza accesul la apa potabila curata si contribuie la protejarea mediului inconjurator in Croatia.”

Pachetul de investitii include:

  • 19,3 milioane de euro pentru constructia unei statii de tratare a apei uzate si a unor sisteme de filtrare in zona urbana Osijek si in orasele Bilje si Darda, din regiunea Slavonia in nord-estul Croatiei, in scopul protejarii pânzei freatice de infiltratii. Prin acest proiect, care va fi finalizat pâna la finalul lui 2018, vor beneficia de un mai bun acces la apa potabila 125.000 de persoane.
  • aproximativ 28 de milioane de euro pentru modernizarea a patru statii de tratare a apei uzate in zonele urbane Lanterna, Poreč Sjever, Poreč Jug si Vrsar, in regiunea vestica Istria.
  • 48,5 milioane de euro pentru facilitarea acesului la apa potabila curata in insula Krk, care are 14.500 locuitori si unde turistii petrece nu mai putin de 5 milioane de nopti de cazare in fiecare an. Lucrarile vor include reabilitarea a circa 40 km de retele de alimentare cu apa, construirea a 6 statii de tratare a apei uzate si construirea a 80 km de conducte de canalizare. La finalizarea proiectului, in 2020, marea majoritate a insulei va fi conectata la retele de apa potabila si de canalizare moderne.

Sursa: Europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.