Jianu (CNIPMMR): In acest moment Guvernul nu are bani pentru proiectele din programul Start-Up Nation

florin-jianu-436x291.jpg

Guvernul nu are bani in acest moment pentru proiectele declarate castigatoare in programul Start-Up Nation, pentru ca nu a existat o rectificare bugetara in luna august, a declarat, luni, Florin Jianu, presedintele Consiliului National pentru intreprinderile Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR), intr-o conferinta de presa.

“Incep sa ma ingrijorez pentru ca nu s-a facut rectificare bugetara, iar programul Start-Up Nation este in continuare pe credite de angajament. Am acceptat acest lucru la inceputul anului, cand am creat programul, pentru ca nu era logic si normal sa incarci bugetul de stat cu credite bugetare, sa blochezi o suma de aproape 2 miliarde de lei pe care nu ii foloseai decat in a doua jumatate a anului”, a spus Jianu.

Potrivit oficialului CNIPMMR, daca aceasta rectificare, care de obicei se facea in august, nu a avut loc, inseamna ca nu exista in acest moment bani pentru plata proiectelor.

“Ministerul (pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat — n. r.) ar trebui sa spuna zilnic si asumat cate proiecte sunt evaluate in acest moment, pentru ca apar tot felul de cifre, unii intreprinzatori imi spun ca nici macar nu au primit un semn in acest sens. De asemenea, ar trebui sa existe pasi asumati din partea Guvernului in ceea ce priveste platile, pentru ca s-au semnat niste contracte, iar semnarea nu stim daca a continuat, nu avem un numar de contracte semnate in fiecare zi, nu am vazut proiecte demarate”, a continuat Jianu.

El a mai spus ca o rectificare bugetara ar putea sa aiba loc abia in luna octombrie.

“Suntem deja la inceputul lunii septembrie si am inteles din surse neoficiale ca rectificarea ar urma sa fie undeva in octombrie, nu s-a facut una in august pentru ca probabil ar fi trebuit sa fie negativa. Noi nu credem ca in octombrie rectificarea va fi pozitiva, pentru ca, pe masura ce timpul trece, de fapt se afunda intr-un deficit din ce in ce mai mare, s-au crescut salariile si pensiile, investitiile sunt la un minim istoric”, a sustinut Jianu.

Rezultatele finale ale programului din acest an Start-Up Nation arata ca au fost depuse 19.026 planuri validate, din care 8.600 ar intra la finantare. Programul Start-Up Nation are un buget de 1,7 miliarde de lei in acest an, iar suma maxima pe care o poate primi o firma este de 200.000 de lei.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.