Achizitii publice eficiente si transparente

achizitii_publice_eficiente.jpg

Marti, 13 februarie 2018, Comisia Europeana a publicat in sprijinul functionarilor din administratia publica de la nivel national, regional si local, care gestioneaza fonduri europene, noi directive pentru a garanta ca procedurile de achizitii publice pentru proiectele cu finantare UE sunt realizate in mod eficient si transparent. Aceste orientari au fost create pentru a reduce birocratia si numarul de proceduri online in idea de a facilita participarea firmelor mici la licitatiile publice dar si posibilitatea de a introduce noi criterii in atribuirea contractelor, astfel incat sa fie selectate companii implicate in CSR (responsabilitate sociala) si produse inovatoare si ecologice.

Fondurile structurale si de investitii europene (ESI) contribuie cu peste 450 miliarde de euro la economia reala a Uniunii Europene in perioada 2014-2020, jumatate din aceasta suma fiind investita prin intermediul achizitiilor publice.

Infograficul de mai jos prezinta noile orientari, dar si alte informatii despre ceea ce face Comisia pentru a ajuta statele membre sa-si imbunatateasca modul in care gestioneaza si investesc fondurile UE.

Infografic achizitii publice eficiente si transparente

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.