ACRAFE lanseaza a doua sesiune de certificare

acrafe.jpg

1. Ce este certificarea membrilor ACRAFE

Certificarea este o procedura de evaluare prin care o Comisie special creata in interiorul ACRAFE (www.acrafe.ro) asigura clientii sai ca membrii  ACRAFE certificati sunt in conformitate cu cerintele statutului asociatiei, indeplinesc din punctul de vedere al serviciilor prestate conditiile specifice minimale necesare unei companii de consultanta/ONG in domeniul finantarilor europene (management) si respecta codul etic al ACRAFE.

Certificarea se bazeaza pe raportul de auto-evaluare intocmit de membrul ACRAFE si alte acte doveditoare solicitate la nevoie de catre Comisia Speciala de Certificare ACRAFE, inglobate in Dosarul de Certificare.

Certificarea ACRAFE este una dintre principalele metode prin care ACRAFE isi propune sa schimbe natura relatiilor cu clientii finali, potentialii beneficiari ai finantarilor europene, din aceea de prestare de servicii intr-una de parteneriat real si substantial, avand ca finalitate dezvoltarea afacerilor partenerilor.

2. Rolul certificarii

Certificarea va fi un avantaj, atat pentru membrul ACRAFE, cat si pentru potentialli beneficiari de finantari europene. Aceasta adauga un plus de valoare serviciului furnizat de compania de consultanta/ONG-ul care obtine certificarea. Pentru beneficiarii de finantari europene, ea furnizeaza asigurarea ca serviciile oferite de compania de consultanta/ONG-ul certificat indeplineste criteriile minime specifice pentru a activa ca si membru ACRAFE. Certificarea faciliteaza diferentierea intre companiile de consultanta/ONG-urile care ofera servicii aparent identice.

Garantia pentru certificarea oferita este renumele ACRAFE, pe baza recunoasterii publice a expertizei acumulate in domeniul accesarii fondurilor europene, a activitatilor si rezultatelor obtinute in scopul cresterii calitatii serviciilor.

3. Certificarea. Perioada de certificare. Valabilitate

Certificarea ACRAFE este o procedura pe care toate companiile de consultanta/ONG-urile care se inscriu in Asociatie cu statutul de membru cu drepturi depline sunt obligate sa o parcurga, la maximum 6 luni de la acceptarea ca membru. Certificarea se va organiza in mod ordinar in prima saptamana a fiecarui trimestru sau in mod extraordinar ori de cate ori este nevoie la propunerea unui membru al Consiliului Director, cu aprobarea Consilului Director privind necesitatea si oportunitatea organizarii unei intruniri extraordinare. Certificatul ACRAFE are valabilitatea de 2 ani.

Daca un membru afiliat al ACRAFE devine membru cu drepturi depline, in termen de maximum 6 luni de la decizie are obligatia de a obtine certificarea.

Data exacta a fiecarei sesiuni de certificare va fi anuntata tuturor candidatilor si membrilor ACRAFE cu cel putin 1 luna inainte de ziua programata, pentru a permite inscrierile si pregatirea corespunzatoare a dosarelor de certificare.

In cazul membrilor noi ai ACRAFE, in masura in care acestia indeplinesc cerintele minime impuse de Procedura de Cetrificare, vor putea fi certificati inca de la primirea lor Asociatie.

A doua sesiune de certificare ACRAFE are loc in perioada 25-30 septembrie 2012.

Va invitam sa aflati mai multe detalii despre certificarea ACRAFE la numarul de telefon 021/320 30 78 sau trimitand un e-mail la [email protected].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.