Actele normative privind organizarea si functionarea Ministerului Fondurilor Europene au fost publicate

scrisoare.jpg

MAEIn Monitorul Oficial nr. 98 din 19 Februarie 2013 au fost publicate Ordonanta de Urgenta privind completarea si modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 96/2012 privind stabilirea unor masuri de reorganizare in cadrul administratiei publice centrale si pentru modificarea unor acte normative si Hotararea privind organizarea si functionarea Ministerului Fondurilor Europene.

Conform prevederilor Ordonantei de urgenta privind completarea si modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 96/2012, Ministerul Fondurilor Europene coordoneaza, potrivit competentelor sale, atat structurile care exercita atributiile autoritatilor de management si ale organismelor intermediare, cu exceptia celor din domeniul agriculturii si pisciculturii, cat si structurile din cadrul institutiilor care exercita atributiile operatorului de program, potrivit prevederilor anexei B la Memorandumul de intelegere privind Implementarea Mecanismului financiar norvegian 2009 – 2014 si ale anexei B la Memorandumul de intelegere privind Implementarea Mecanismului financiar al Spatiului Economic European 2009 – 2014.

Ministerul Fondurilor Europene exercita si urmatoarele functii:

  • de reglementare si sinteza, prin care se asigura elaborarea cadrului normativ si institutional necesar pentru realizarea obiectivelor strategice in domeniul gestionarii fondurilor europene
  • de Autoritate pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale
  • de Autoritate de management pentru Programul Operational Asistenta Tehnica

Ministerul Fondurilor Europene este autorizat sa emita ordine si instructiuni, potrivit competentelor sale, privind procesul de coordonare a fondurilor structurale si de coeziune, in vederea implementarii corecte a acestora.

Ordinele si instructiunile, emise in comun cu ordonatorii principali de credite responsabili, sunt obligatorii pentru structurile din cadrul minsterelor si institutiilor care au ca obiect de activitate coordonarea si gestionarea fondurilor europene prevazute la alin. (6) din Ordonanta.

Prin Hotararea nr 43/13.02.2013 privind organizarea si functionarea Ministerului Fondurilor Europene, numarul maxim de posturi este stabilit la 304, inclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului.

Noua structura organizatorica a ministerului prevede unitati specifice de monitorizare si coordonare a fiecarui program operational in parte:

• Directia Generala de Coordonare si Implementare Programe de Investitii Majore
       o Unitatea Coordonare POS T
       o Unitatea Coordonare POS M
• Directia Generala de Coordonare Implementare Programe Resurse Umane
       o Unitatea Coordonare POS DRU
       o Unitatea Coordonare PODCA
• Directia Generala de Coordonare Implementare Programe Mediu de Afaceri si Investitii
       o Unitatea Coordonare POR
       o Unitatea Coordonare POS CCE
• Directia Generala Mecanisme si Instrumente Financiare Nerambursabile
       o Directia Instrumente Financiare Nerambursabile
       o Directia SEE
• Autoritatea de Management pentru Programul Operational Asistenta Tehnica

Ministerul Fondurilor Europene stabileste, in conditiile legii, impreuna cu ministerele si cu celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, sistemul de date, informatii si raportari periodice privind utilizarea fondurilor europene pe care le supune informarii si/sau analizei Guvernului, dupa caz.

Hotararea Guvernului nr 967/2011 privind organizarea si functionarea Ministerului Afacerilor Europene se abroga la data intrarii in vigoarea a Hotararii Guvernului nr 43/13.02.2013 privind organizarea si functionarea Ministerului Fondurilor Europene.

Document:
Monitorul Oficial nr. 98 din 19 Februarie 2013 (extras PDF)

Sursa: Monitorul Oficial al Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.