Activitatea AFIR se desfășoară la capacitate normală în situația stării de urgență și permite implementarea fără sincope a proiectelor finanțate prin PNDR 2020

proiecte-PNDR.jpg

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale funcționează la capacitatea normală atât la nivel central, cât și la nivel regional și județean, în condițiile prelungirii stării de urgență pe teritoriul României, fiind la dispoziția solicitanților și beneficiarilor finanțărilor acordate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), prin intermediul mijloacelor de comunciare electronică, pentru a asigura implementarea proiectelor și efectuarea plăților.

Sistemul informatic al AFIR permite parcurgerea tuturor etapelor procedurale, de la depunerea on-line a cererii de finanțare, la contractarea proiectului, la solicitarea de informații suplimentare, la depunerea contestațiilor, la avizarea dosarelor de achiziții și până la autorizarea cererilor de plată depuse de beneficiari. Nivelul de digitalizare al AFIR asigură derularea fără sincope a tuturor fluxurilor de lucru în mediul online. Totodată, sistemul informatic utilizează semnătura electronică pe toate documentele solicitate, semnătură electronică pe care AFIR o folosește în relația cu beneficiarii săi încă din 2018.

Reamintim că pentru a veni în întâmpinarea beneficiarilor PNDR 2020 și pentru a evita cele câteva situații în care nu era posibilă încărcarea online a documentelor, AFIR a implementat o soluție alternativă de transmitere a documentelor bazată pe tehnologia Cloud. Astfel, niciun beneficiar al unei investiții PNDR nu mai trebuie să se deplaseze la sediile… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top