Activitati intense in ultimul trimestru al proiectului CompEtent

fronPage_slider_0In cadrul proiectului CompEtent – dezvoltarea competentelor angajatilor SPO pentru cresterea calitatii si eficientei serviciilor furnizate”, ID 130703, al carui beneficiar este Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vaslui, luna aprilie 2015 a fost una din lunile cele mai active din punct de vedere al rezultatelor.

Activitatea 7 “Studiu privind impactul proiectului la nivelul judetelor implicate” a continuat cu etapa intermediara de realizare a studiului privind impactul serviciilor furnizate de personalul SPO, activitate in cadrul careia expertii studiu de impact din partea partenerului 9, Asociatia Comunitara de Unitate si Mediere, au aplicat chestionare de evaluare a calitatii serviciilor oferite clientilor, de catre personalul SPO, in judetele Vaslui, Buzau, Vrancea si Bacau. Chestionarea clientilor va ajuta angajatii sistemului public de ocupare sa abordeze activitatea orientata spre client, sa incurajeze personalul sa-si imbunatateasca abilitatile de lucru cu clientii.

Activitatea 5 “Vizite de studiu” s-a remarcat prin trei vizite de studiu in Olanda si Belgia, la care au participat 60 de persoane. Vizitele de studiu au fost organizate in cadrul proiectului pentru a completa cunostintele si experientele beneficiarilor cu modelele implementate la nivelul furnizorilor de servicii de ocupare vizitate, precum si cu rezultate ale acestor modele. Informatiile culese se regasesc in chestionarele care au fost completate de fiecare din cei 60 de angajati SPO, chestionare care vor ajuta la identificarea unor instrumente imbunatatite, precum si la elaborarea “Studiului privind imbunatatirea instrumentelor de consiliere si mediere”, studiu care va fi realizat in cadrul Activitatii 6 de expertii de consiliere si mediere, fiind unul din cele mai importante rezultate ale proiectului.

De asemenea, in luna aprilie 2015 a fost organizata penultima serie de sesiuni de formare: “Competente antreprenoriale”, “Agent de ocupare”, “Analist piata muncii” si “Evaluator proiecte”, programe la care au participat 40 de angajati din SPO.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeste in oameni!”, Axa prioritara 4 “Modernizarea Serviciului Public de Ocupare”, Domeniul major de interventie 4.2 “Formarea personalului propriu al SPO”, solicitant Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vaslui, in parteneriat cu A.J.O.F.M. Botosani, A.J.O.F.M. Timis, A.J.O.F.M. Arges, A.J.O.F.M. Bacau, A.J.O.F.M. Buzau, A.J.O.F.M. Tulcea, A.J.O.F.M. Vrancea, Asociatia Aproape de Tine – Iasi, Asociatia Comunitara de Unitate si Mediere si SIVECO Romania SA.

Pentru alte informatii privind stadiul implementarii proiectului, puteti accesa pagina web www.proiectcompetent.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.