ADR Centru: Apel pentru beneficiarii de proiecte REGIO

ADR_Centru_sigla.jpg

caravana-informareADR Centru anunta beneficiarii proiectelor finantate in cadrul Programului Operational Regional ca pot face cheltuieli pana la data de 31.12.2015.

Astfel, beneficiarii trebuie sa stie ca activitatile proiectului, receptia bunurilor si serviciilor,  emiterea facturilor si platile catre contractori trebuie efectuate pana la data de 31 decembrie 2015.

Pentru platile ce urmeaza a se efectua in luna decembrie 2015, toti beneficiarii care mai au proiecte in implementare trebuie sa-si coreleze termenele prevazute in contractele incheiate cu contractorii si/sau furnizorii, inclusiv cu programul de lucru al Trezoreriei sau al bancilor pentru luna decembrie 2015.

AM POR a propus beneficiarilor de finantare, care mai au proiecte in implementare, sa informeze operatorii economici cu care au incheiate contracte de lucrari/bunuri/servicii asupra termenului limita de eligibilitate a cheltuielilor si, mai ales, cu privire la riscurile care pot afecta proiectele respective, in conditiile in care acestea nu sunt finalizate, riscuri care pot fi imputabile inclusiv acestora, in caz de nerespectare a conditiilor contractuale. Pe de alta parte, AM POR a solicitat beneficiarilor de finantare orice propuneri utile, in vederea dispunerii, in limita competentelor, a masurilor necesare prin care sa-i sprijine pentru finalizarea cu bine a proiectelor pe care le deruleaza.

Practic, AM POR a emis Instructiunea nr.134/2015 care stabileste calendarul pentru depunerea de catre beneficiari a cererilor de plata pana in 20 noiembrie 2015, precum si pana la 29 februarie 2016 a cererilor de rambursare aferente cheltuielilor efectuate pana la 31.12.2015.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.