POR: S-au modificat Ghidurile Solicitantului in cadrul prioritatilor 2.1.A, 5.1, 5.2, 7.1

ghid-program.jpg

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) a modificat formele de contract(modele orientative) pentru patru apeluri de proiecte:

  • 2.1.A/2016, Prioritatea de investitii 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri;
  • POR/2016/5/5.1/1, Prioritatea de investitii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural;
  • POR/2016/5/5.2/1, Prioritatea de investitii 5.2, Realizarea de actiuni destinate imbunatatirii mediului urban, revitalizarii oraselor, regenerarii si decontaminarii terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluarii aerului si promovarii masurilor de reducere a zgomotului, cu modificarile si completarile ulterioare.;
  • POR/2016/7/7.1/1, Prioritatea de investitii 7.1 – Sprijinirea unei cresteri favorabile ocuparii fortei de munca, prin dezvoltarea potentialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care sa includa reconversia regiunilor industriale aflate in declin, precum si sporirea accesibilitatii si dezvoltarea resurselor naturale si culturale specifice in cadrul Programului Operational Regional (POR) 2014-2020.

Potrivit comunicatelor oficiale ale MDRAP, in conformitate cu prevederile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, precum si ale Legii nr. 98/2016 privind achizitiile publice, au fost reformulate clauzele contractuale in vederea corelarii obligatiilor privind asigurarea transparentei si a confidentialitatii informatiilor, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

De asemenea, in cadrul Apelului 2.1.A/2016, au fost clarificate prevederile referitoare la completarea cererii de finantare, respectiv anexarea situatiilor financiare anuale. Modificarea este relevanta in cazul cererilor de finantare ce urmeaza a fi depuse in cursul lunii ianuarie 2017. Descarca sinteza modificari 2.1.A.

Documente utile:
Descarca Anexa Contract in cadrul Apelului 2.1.A/2016
Descarca Anexa Contract in cadrul Apelului POR/2016/5/5.1/1
Descarca Anexa Contract in cadrul Apelului POR/2016/5/5.2/1
Descarca Anexa Contract in cadrul apelului – POR/2016/7/7.1/1

Restul conditiilor si prevederilor din Ghidurile Solicitantului – Conditii specifice de accesare a fondurilor in cadrul acestor apeluri raman neschimbate.

Sursa: MDRAP

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.