ADR Centru sprijina schimbul de bune practici intre intreprinderile din industria alimentara

ADR_Centru_sigla.jpg

ADR_CentruProiectul I4Food este finantat de Comisia Europeana (CE) prin intermediul Programului de Cooperare Interregionala INTERREG IVC 2007-2013, Prioritatea 2: Inovare si economie bazata pe cunoastere, si vizeaza promovarea antreprenorialului si a IMM-urilor din industria alimentara.

Obiectivul general al proiectului il constituie imbunatatirea eficientei politicilor locale si regionale in domeniul industriei alimentare, sprijinirea antreprenoriatului si cresterea competitivitatii si durabilitatii IMM-urilor care isi desfasoara activitatea in acest domeniu. I4Food este implementat de cinci regiuni partenere: Regiunea Centru din Romania, Regiunea Sud Transdanubiana din Ungaria, Provincia Matera din Italia, Provincia Granada din Spania si Regiunea Nord Karelia din Finlanda si este coordonat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Transdanubiana din Ungaria.

Proiectul isi propune sa deblocheze potentialul de dezvoltare al IMM-urilor din industria alimentara prin abordarea catorva domenii esentiale. Acestea sunt: ocuparea fortei de munca, inovarea si transferul de cunoastere, cooperarea regionala in afaceri, accesul la finantari si noi oportunitati pe piata, produse sigure, sanatoase si traditionale si functionarea IMM-urilor in acord cu regulile de protejare a mediului. Acest obiectiv urmeaza a fi atins prin schimburi intense de bune practici intre regiunile partenere ale proiectului I4Food, in prima jumatate a anului 2013 fiind deja realizate trei vizite de studiu.

Proiectul I4FOOD se deruleaza in perioada ianuarie 2012 – decembrie 2014 si beneficiaza de o alocare financiara din partea Comisiei Europene de 964.249,70 euro, Agentiei pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Centru revenindu-i un buget de 104.500 euro, destinat implementarii activitatilor proiectului in Regiunea Centru.

Document anexat:

Comunicat proiect I4FOOD (PDF)

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.