ADR lansează în consultare publică ghidul solicitantului: 2.2.1 – Sprijinirea creșterii valorii adăugate generate de sectorul TIC și a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere

It-3.jpg

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale (OIPSI), împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management a Programului Operațional Competitivitate, lansează în consultare publică ghidul solicitantului aferent acțiunii 2.2.1 – Sprijinirea creșterii valorii adăugate generate de sectorul TIC și a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere, apelul 3.

Se urmărește:

  • finanțarea, din fonduri europene, a creării de produse cu valoare adăugată în domeniul IT&C și generarea de know-how transferabil către celelalte sectoare de activitate;
  • asigurarea trecerii de la outsourcing la dezvoltarea bazată pe inovare, precum şi colaborarea între structurile de tip cluster din industria TIC, inclusiv în cadrul acestora, precum şi colaborarea între întreprinderile centrate pe domeniul TIC şi clusterele din domeniu, pentru asigurarea unui acces rapid şi facil la implementarea rezultatelor cercetării/dezvoltării în scopul obţinerii de produse inovatoare.

Finanțarea în cadrul acestei acțiuni se realizează prin intermediul a 2 scheme de ajutor, și anume:

  • Schema de ajutor de stat pentru creșterea contribuției sectorului TIC pentru competitivitatea economică în cadrul Programului Operațional Competitivitate;
  • Schema de ajutor de minimis pentru creșterea contribuției sectorului TIC pentru competitivitatea economică în cadrul Programului Operațional Competitivitate.

Aceste scheme de ajutor sunt elaborate în baza prevederilor regulamentelor europene nr. 651/2014, 1407/2013 și 1303/2013.

Ghidul solicitantului aferent acestei acțiuni reprezintă un îndrumar pentru potențialii doritori de finanțare cu privire la:

  • Regulile de accesare a acestei finanțări (capitolul 2);
  • Modul de realizare/completare a proiectului și documentele necesare pentru realizarea și depunerea unei propuneri de proiect (capitolul 3);
  • Descrierea etapelor pe care le vor parcurge propunerile de proiecte și modul de evaluare și selectare a acestor propuneri de proiecte (capitolele 4 și 5).

Consultarea publică începe în data de 17.07.2020 și se încheie în data de 30.07.2020. În acest timp, persoanele sau entitățile interesate vor putea formula observații și propuneri, care vor fi centralizate de Organismul Intermediar pentru promovarea Societății Informaționale și analizate împreună cu AMPOC. Observațiile vor fi transmise la adresa de e-mail: [email protected].

Sursa: Autoritatea pentru Digitalizarea României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top