ADR Sud Est: Investitii finalizate in infrastructura serviciilor de sanatate, educatie si sociale

cofinantare.jpg

REGIO – Programul Operational Regional finanteaza in Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, respectiv in judetele: Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea si Vrancea, un numar de 372 proiecte, in valoare de 414 milioane de euro. La data de 31 octombrie 2012, valoarea sumelor rambursate catre beneficiari era de 176 milioane euro, reprezentand aproximativ 33% din totalul fondurilor alocate de 534,82 milioane euro.

Axa prioritara 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale” vizeaza crearea premiselor necesare pentru asigurarea populatiei cu servicii esentiale, contribuind astfel la atingerea obiectivului european al coeziunii economice si sociale prin imbunatatirea infrastructurii serviciilor de sanatate, educatie, sociale si pentru siguranta publica in situatii de urgenta.

Obiectivul REGIO de imbunatatire a calitatii serviciilor de sanatate se realizeaza prin implementarea a 12 proiecte care vizeaza reabilitatea/modernizarea/dotarea ambulatoriilor din spitale de urgenta sau de specialitate. Pana in prezent, au fost finalizate 4 proiecte, 4 ambulatorii fiind modernizate, dezvoltare si echipate, dupa cum urmeaza:

 • Constanta – ambulatoriul de specialitate TBC din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanta;
 • Ramnicu Sarat – ambulatoriul de specialitate al Spitalului Municipal;
 • Galati – doua ambulatorii, al Spitalului Clinic de Urgenta pentru copii “Sfantul Ioan” si al Spitalului Clinic “Sfantul Apostol Andrei”.

Aceste proiecte au contribuit la cresterea calitatii serviciilor medicale acordate pacientilor, unitatile medicale respective fiind modernizate si echipate cu aparatura de inalta performanta.

In cadrul acestui domeniu major de interventie, au fost realizate plati catre beneficiari de peste 12 milioane euro, reprezentand peste 56% din valoarea totala alocata regiunii pentru acest domeniu major de interventie.

REGIO Sud-Est finanteaza un numar de 23 de proiecte care vizeaza imbunatatirea calitatii serviciilor sociale adresate persoanelor defavorizate. Pana in prezent, au fost finalizate 13 proiecte, dupa cum urmeaza:

 • Judetul Braila, comuna Baldovinesti – 1 centru socio-medical;
 • Municipiul Buzau – 1 centru de zi pentru copii cu dizabilitati,
 • Municipiul Constanta – 2 proiecte pentru reabilitarea unui camin pentru persoane varstnice si 1 centru de primire in regim de urgenta pentru mama si copil,
 • Orasul Techirghiol 2 proiecte – 1 centru de recuperare neuropsihiatrica si 1 centru de ingrijire si asistenta,
 • Municipiul Mangalia – 1 camin pentru persoane varstnice,
 • Municipiul Galati 4 proiecte – 1 camin pentru persoane varstnice, 1 centru de recuperare, 1 centru medico-social si un centru multifunctional pentru tineri;
 • Municipiul Focsani – 1 camin pentru persoane varstnice. In urma finalizarii acestor proiecte, peste 1850 de persoane beneficiaza de servicii sociale de buna calitate.

In cadrul acestui domeniu major de interventie, au fost realizate plati catre beneficiari de peste 6,5 milioane euro, reprezentand peste 50% din valoarea totala alocata regiunii pentru acest domeniu major de interventie.

In domeniul infrastructurii educationale, REGIO finanteaza un numar de 40 de proiecte, dintre care:

 • 1 proiect in domeniul invatamantului universitar;
 • 10 proiecte in domeniul invatamantului special;
 • 29 de proiecte in invatamantul obligatoriu.

Pana in prezent, au fost finalizate 24 de proiecte de modernizare a scolilor, dupa cum urmeaza: in judetul Braila 11 scoli din invatamantul obligatoriu – 6 in municipiul Braila, 2 in orasul Insuratei, cate una in comunele: Gradistea, Maxineni si Ramnicelu, 5 scoli in judetul Constanta – 3 scoli speciale in Galati – 3 institutii scolare pentru invatamantul obligatoriu in municipiul Galati, una in municipiul Tecuci si una in Comuna Scanteiesti si 3 in judetul Vrancea – o scoala speciala in comuna Mihalceni si doua scoli, una in comuna Campineanca si una in comuna Gugesti. In urma implementarii acestor proiecte, un numar de peste 9100 de elevi beneficiaza de noile conditii de studiu create.

In cadrul acestui domeniu major de interventie, au fost realizate plati catre beneficiari de peste 15 milioane euro, reprezentand peste 40% din valoarea totala alocata regiunii pentru acest domeniu major de interventie.

Sursa: ADR Sud Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.