1500 de proiecte culturale si 1800 de proiecte editoriale finantate in acesti 10 ani au adus publicul mai aproape de valorile culturale, demonstrand activ contributia artei si creatiei contemporane in societate.
Daca punem cap la cap toti anii in care Administratia Fondului Cultural National a acordat finantari avem suma eforturilor creative care s-au concretizat in spectacole de teatru, dans si muzica, evenimente in muzee, pe strada, in spatii neconventionale, cursuri, ateliere, tabere de creatie, actiuni menite sa puna in valoare monumente istorice, expozitii si festivaluri etc.
Suma investita din 2006 pana in 2015 se apropie de 60 de milioane de lei pentru proiecte culturale. Investitia in cultura este intotdeauna insuficienta in raport cu resursele creative ale unei tari, in cazul Romaniei stau dovada miile de proiecte care nu au putut fi sustinute financiar.
In toti acesti ani au existat arii precum: Arte vizuale, Artele spectacolului, Activitati muzeale, Arte vizuale si arhitectura, Dans, Muzica, Teatru, Management cultural si formare profesionala, Patrimoniu imaterial, Patrimoniu cultural national, Diversitate culturala, dezvoltare comunitara si alte proiecte cu obiective similar, Educatie culturala, Interventie culturala, Arhitectura si design, Arte vizuale si noile media, Formare profesionala in domeniul culturii, Activitati muzeale si activitati privind promovarea culturii scrise.
Sursa: Administratia Fondului Cultural National