AFIR: Beneficiarii PNDR pot incheia acorduri cu orice IFN inscris in registrul special BNR

drum-rural.jpg

pndr-infrastructuraAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale informeaza ca, orice fermier interesat sa obtina finantari prin PNDR, au posibilitatea de a incheia acorduri de finantare sau garantare cu IFN-uri, fara a exista obligatia ca acestea sa fie inscrise in vreo asociatie de profil. 

Singura conditie impusa pentru beneficiari este ca acest IFN sa fie inregistrat in Registrul Special al Bancii Nationale a Romaniei. David Eugen Popescu, directorul AFIR a precizat: 

“Beneficiarii PNDR pot colabora cu orice institutie financiara bancara sau nebancara pentru obtinerea garantiilor pentru avans, indiferent daca are sau nu protocol de colaborare cu Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR). In ceea ce priveste IFN exista insa o singura conditie si anume ca respectivele institutii financiare sa fie inscrise in Registrul Special al BNR. “

Un sfat oferit de catre AFIR este ca inaintea demararii colaborararii cu o institutie financiara nebancara, sa verifice daca respectivul IFN este inscris in registrul special al BNR.

Sursa: www.agrointel.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.