AFIR: Cererile de plata se vor realiza online pentru toate proiectele de investitii finantate prin PNDR 2020

cand-se-reiau-platile-la-APIA-1.jpg

Incepand cu data de 1 decembrie 2018, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) extinde primirea cererilor de plata ale beneficiarilor de finantare europeana nerambursabila prin intermediul noului modul online destinat autorizarii platilor pentru toate proiectele de investitii finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020), a anuntat vineri AFIR.

In cea de-a doua etapa de implementare a modulului, vor putea solicita rambursarea cheltuielilor prin depunerea online a documentelor necesare beneficiarii submasurilor 4.1 Investitii in exploatatii agricole, 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, 6.3. Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici), 4.1a Investitii in exploatatii pomicole), 4.2. Sprijin pentru investitii in prelucrarea/ comercializarea şi/ sau dezvoltarea de produse agricole), 4.2a Investitii in procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol, Schemele de ajutor de stat GBER şi de minimis aferente, Schemele de ajutor de stat GBER şi de minimis aferente 4.2a, 9.1. infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol, 9.1a infiintarea grupurilor de producatori in sectorul pomicol), 16.4 şi 16.4a Sprijin acordat pentru cooperare orizontala şi verticala intre actorii din lantul de aprovizionare in sectoarele agricol şi pomicol.

“Finalizam acum inca o etapa in care beneficiarii erau nevoiti sa aduca personal documentele la sediile noastre. in acest moment, expertii AFIR vor realiza evaluarea dosarelor de plata depuse on-line, doar in sistemul informatic al Agentiei, pentru toate submasurile PNDR gestionate. Dezvoltarea acestui modul al sistemului electronic este inca un pas important realizat in simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene”, a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general AFIR.

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale precizeaza ca beneficiarii care au depus proiectul in format letric, inainte de digitalizarea completa a depunerii, vor depune şi dosarele de plata in mod fizic.

Pana in acest moment, AFIR a efectuat plati in valoare de 3,90 miliarde de euro catre fermieri, procesatori, antreprenori şi autoritati publice locale, beneficiari ai PNDR 2020.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.