311 milioane de euro din fonduri europene pentru proiectul de dezvoltare a infrastructurii de apa si canalizare in Ilfov

cj-ilfov-proiect-apa-canal.jpg

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si canalizare din judetul Ilfov va beneficia de peste 311 milioane de euro din fonduri POIM (Programul Operational Infrastructura Mare), in baza unui contract de finantare semnat intre Judetul Ilfov si Ministerul Fondurilor Europene.

„Contractul de finantare dintre Judetul Ilfov si Ministerul Fondurilor Europene a fost semnat in aceasta saptamana, iar suma agreata este de peste 311 milioane de euro, din fonduri POIM, acesta fiind cel mai mare contract cu fonduri europene nerambursabile al unui judet din Romania pentru realizarea infrastructurii de apa si canalizare. Prin intermediul proiectului vor beneficia de acces la apa sigura din punct de vedere calitativ si cantitativ 193.246 locuitori, iar 148.239 de familii vor fi conectate la reteaua de canalizare”, informeaza CJ Ilfov.

Conform aceleiasi surse, pe 29 noiembrie, presedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, a prezentat Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Ilfov, in perioada 2014 – 2020. La eveniment, alaturi de conducerea Consiliului Judetean Ilfov, de reprezentantii operatorului de Apa Canal Ilfov, ai Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Apa Ilfov, au participat primarii, viceprimarii, administratorii publici, consilierii locali ai tuturor celor 20 de localitati incluse in proiect (Balotesti, Bragadiru, Branesti, Cernica, Ciolpani, Ciorogarla, Clinceni, Cornetu, Domnesti, Glina, Jilava, Gradistea, Gruiu, Magurele, Moara Vlasiei, Mogosoaia, Pantelimon, Peris, Petrachioaia, Tunari).

„Faptul ca, dupa patru ani de negocieri, de frane, de ajustari la proiect, reusim sa plecam la drum cu o finantare de 311 milioane de euro este un succes. Niciun judet din Romania nu a primit atat de multi bani nerambursabili pentru apa-canal. Dar adevaratul succes va fi sa reusim sa cheltuim acesti bani, in timpul alocat. Iar asta depinde numai de noi. Trebuie sa fim constienti ca nu e proiectul lui Petrache, nu e proiectul Consiliului Judetean, este proiectul judetului, iar dumneavoastra faceti parte din el, administrati localitati care au nevoie de aceasta investitie. Cu totii vrem ca lucrarile sa se termine cat mai repede, dar scopul nostru principal este sa fie executate la calitate maxima, iar proiectul sa devina sustenabil. Pentru ca numai astfel va aduce beneficii majore locuitorilor si intregului judet”, a declarat Marian Petrache.

Indicatorii prestabiliti de realizare la nivelul intregului proiect prevad: o retea noua de distributie a apei potabile de 580,5 km; o retea reabilitata de distributie a apei potabile de sapte km; o retea noua de canalizare de 757,4 km; o retea reabilitata de canalizare de 2,4 km; 24 de rezervoare pentru inmagazinarea apei; 27 de statii pentru tratarea apei; 12 statii de epurare a apei uzate.

In perioada 2010 – 2016, judetul Ilfov a beneficiat de o investitie pe fonduri europene nerambursabile, prin POS MEDIU, de aproape 80 de milioane de euro. A fost realizata infrastructura de apa si de canalizare pentru 60.000 de locuitori din opt localitati: Pantelimon, Dobroesti, Bragadiru, Cornetu, Ciorogarla, Domnesti, Cernica si Branesti, se mai arata in comunicat.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top