AFIR: Platile efectuate prin PNDR 2020 au depasit 1,75 miliarde de euro

bani-afacere-subventii.jpg

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a contractat pana in prezent peste 36.000 de proiecte de investitii prin PNDR 2020, in valoare totala de 2,16 miliarde euro, in timp ce platile efectuate au depasit 1,75 miliarde de euro, a anuntat, joi, AFIR.

“Pana in prezent, AFIR a contractat peste 36.000 de proiecte de investitii, in valoare de 2,16 miliarde euro. Platile la zi facute de Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale pentru masurile de investitii, dar si pentru cele compensatorii de mediu si clima din cadrul PNDR 2020 prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, insumeaza in acest moment peste 1,755 miliarde euro”, se arata intr-un comunicat al AFIR remis AGERPRES.

De asemenea, valoarea platilor efectuate de AFIR in luna august catre beneficiarii proiectelor de investitii finantate prin PNDR 2020 se ridica la 147,97 milioane euro, in marja tintei de absorbtie propuse pentru august. Centrul regional 5 Vest si Centrul regional 6 Nord—Vest) au inregistrat cel mai mare grad de solicitari de plata aferente lunii august 2017, respectiv 118,12% si 130,39%.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a participat miercuri la o intalnire de lucru cu personalul de conducere al AFIR de la nivel central, regional si judetean, aceasta fiind cea de-a treilea din seria de intalniri lunare stabilite pentru analizarea stadiului implementarii Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 — 2020. Discutiile au fost axate pe analiza stadiului implementarii si nivelul absorbtiei efective a fondurilor nerambursabile pentru fiecare regiune in parte, dar si pe identificarea acelor demersuri care trebuie initiate pentru a asigura decontarea platilor stabilite ca tinta de absorbtie pentru lunile septembrie si octombrie.

Un alt subiect important pe agenda intalnirii l-a constituit situatia beneficiarilor cu achizitii publice si continuarea demersurilor pentru fluidizarea etapelor pe care acestia trebuie sa le parcurga pana la atribuirea contractelor.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.