AFIR pregateste metodologia pentru deschiderea primelor masuri de finantare prin PNDR 2014-2020

agriculture.jpg

agricultureAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a anuntat ca a dat startul pregatirii metodologiei specifice accesarii fondurilor europene prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) aferent perioadei 2014-2020.

Pana in acest moment nu exista documente oficiale in varianta finala ci doar fisele provizorii ale masurilor, dar agentia este pregatita din punct de vedere al procedurilor de lucru specifice. Astfel, imediat dupa aprobarea Comisiei Europene se vor publica spre consultare  ghidurile solicitantilor si se vor deschide primele sesiuni pentru depunere de proiecte

Pentru noua perioada de finantare, AFIR  a imbunatatit modul de accesare si de implementare a fondurilor europene prin specializarea personalului pe tipuri de investitii. In plus, s-a introdus sistemul de depunere online a tuturor cererilor de finantare dar si a ofertelor pentru achizitii specifice beneficiarilor privati. De asemenea, s-a introdus si devansarea decontarii platilor aferente cheltuielilor eligibile.

Directorul General al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, David Eugen Popescu, recomanda tuturor potentialilor beneficiari ca pana la publicarea documentatiei oficiale sa clarifice toate detaliile ce tin de etapa premergatoare depunerii propriu-zise. 

Sursa: APDRP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top