POCA 2014-2020: 64,68% rata de lansare, 18,9% rata de contractare

proiecte-europene.jpg

A avut loc a patra reuniune a Comitetului de Monitorizare a Programului Operational Capacitate Administrativa 2014-2020 (CM POCA) in cadrul careia au fost prezentate stadiul Programului Operational Capacitate Administrativa, al Strategiei pentru consolidarea administratiei publice 2014-2020 (SCAP) si al Strategiei privind mai buna reglementare 2014-2020 (SMBR).

Pana la acest moment, pe POCA au fost lansate cinci cereri de proiecte, in valoare cumulata de 357,82 milioane de euro din bugetul total de 553,19 milioane euro alocat programului din Fondul Social European. Numarul corespunde unei rate de lansare de 64,68% (valoarea bugetelor apelurilor lansate, raportat la bugetul total al programului).

Apelurile lansate vizeaza sprijin pentru masurile privind dezvoltarea capacitatii administrative din conditionalitatile ex-ante; sprijin pentru actiunile privind cresterea transparentei in autoritatile si institutiile publice, sprijin pentru sustinerea planului de masuri pentru implementarea managementului calitatii si planul de masuri de simplificare pentru cetateni; sprijin pentru actiunile de consolidare a unui management integrat strategic la nivelul sistemului judiciar; cresterea transparentei si responsabilitatii sistemului de achizitii publice.

Rata de contractare a programului este de 18,9%, corespunzator celor 30 de contracte incheiate, in valoare de 104,57 milioane de euro (valoare FSE contractata). Pana la aceasta data, au fost efectuate plati in cuantum de aproximativ 3,68 milioane de euro.

Planul de actiuni pentru implementarea etapizata a managementului calitatii in autoritati si institutii publice 2016-2020 si Planul integrat pentru simplificarea procedurilor administrative aplicabile cetatenilor au fost adoptate de Comitetul pentru Coordonarea Implementarii Strategiei pentru Consolidarea Admnistratiei Publice. Acestea se afla in curs de avizare la Comisia Europeana.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.