AFM: 391 de dosare acceptate in ‘Rabla’ si ‘Rabla Plus’; 247 de dosare au fost aprobate pentru ‘Casa Verde’

3-rabla-mfax-laszlomihaly.jpg

Un numar de 391 de dosare au fost acceptate, pâna in prezent, in cadrul programelor ‘Rabla’ si ‘Rabla Plus’, in timp ce in programul ‘Casa Verde’ au fost avizate 247 de dosare, arata datele Administratiei pentru Fondul de Mediu (AFM).

Conform datelor citate, de la debutul editiei din acest an al celor doua programe ‘Rabla’, pentru varianta ‘Rabla Clasic’ au fost acceptate 353 de dosare pentru 1.177 autovehicule, in timp ce 54 de dosare au fost respinse.

In acelasi timp, in cazul programului ‘Rabla Plus’ au fost acceptate 38 de dosare pentru 118 autovehicule, dintre care cinci electrice hibride si 113 electrice 100%, iar alte cinci dosare au fost declarate respinse.

Pe de alta parte, AFM mentioneaza ca, in cadrul Programului ‘Casa Verde’, au fost aprobate 247 de dosare aferente judetelor Bihor, Botosani, Brasov, Braila, Bucuresti, Buzau si Caras-Severin.

Listele cu persoanele juridice aprobate si respinse in cadrul Programelor ‘Rabla’ si ‘Rabla Plus’, precum si o lista cu persoanele fizice acceptate in cadrul Programului ‘Casa Verde’ au fost publicate pe site-ul AFM.

Persoanele juridice care au fost acceptate in programe se pot adresa unuia dintre producatorii/dealerii auto care au fost validati in programele de innoire a parcului auto national. Totodata, persoanele juridice care au fost respinse au posibilitatea sa depuna contestatii pâna la data de 29 iunie 2017, inclusiv.

Nu in ultimul rând, solicitantii respinsi pot depune un nou dosar, la sediul Administratiei Fondului pentru Mediu, pâna la data de 29 septembrie 2017.

Ministerul Mediului a anuntat ca, incepând cu data de 18 mai 2017, persoanele fizice si cele juridice pot accesa Programele de stimulare a innoirii Parcului auto national — “Rabla Clasic” si “Rabla Plus’.

Bugetul alocat pentru acest an in cazul programului “Rabla Clasic” se situeaza la 180 de milioane de lei, iar cel pentru “Rabla Plus” la 45 de milioane de lei.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.