AFM: Institutiile publice vor putea participa la Programul Rabla Plus

rabla-tichete.jpg

Ministerul Mediului a lansat in consultare publica proiectul de Ordonanta a Guvernului pentru completarea Ordonantei Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile administratiei publice şi institutiile publice. Proiectul de act normativ are ca scop ridicarea pragului valoric maximal aplicabil autoritatilor si institutiilor publice pentru achizitiile de autoturisme pana la contravaloarea in lei a sumei de 35.000 euro inclusiv TVA, cu conditiile ca autoturismele vizate sa fie pur electrice sau hibrid plug-in si ca achizitiile sa fie realizate in cadrul Programului Rabla Plus.

In prezent, prin efectul Ordonantei Guvernului nr. 80/2001, plafonul pentru achizitia autoturismelor de catre autoritatile si institutiile publice este reprezentat de contravaloarea in lei a sumei de 18.000 euro, inclusiv TVA, astfel incat acestea nu pot beneficia de finantarea acordata prin Fondul de Mediu deoarece pretul de achizitie al autoturismelor pur electrice sau hibrid plug-in depaseste aceasta suma.

Promovarea acestui act normativ urmareste reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, institutiile publice fiind astfel stimulate sa contribuie la eforturile de crestere a calitatii aerului si protectia mediului.

Persoanele care doresc sa contribuie la imbunatatirea propunerii de act normativ pot transmite opinii/propuneri/sugestii la adresa de e-mail [email protected] pana la data 21.01.2018.

Sursa: AFM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.