Spitalul Judetean si Spitalul Municipal din Oradea vor fi reabilitate cu fonduri europene de 15,6 mil. euro

bani16.jpg

Primaria Oradea a castigat doua proiecte europene in valoare totala de 15,6 mil. euro pentru reabilitarea cladirilor Spitalului Clinic Judetean de Urgenta si a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu“.

Cele doua proiecte vizeaza cres­terea performantei energetice a spita­lelor, cererile de finantare fiind de­puse de municipali­tatea din Oradea anul trecut, in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 3, priorita­tea de investitii 3.1 (care se refera la eficienta energetica a infrastructurii publice).

Pentru spitalul municipal valoarea totala a proiectului este de 7,95 mil. euro, iar pentru spitalul judetean proiectul se ridica la 7,66 mil. euro. Proiectele presupun reabilitarea exte­rioara a corpurilor principale ale acestor spitale si inlocuirea geamurilor si a instalatiilor interioare, in vederea minimizarii pierderilor energetice.

Prin montarea pe acoperis a unor panouri fotovoltaice se are in vedere econo­misirea, respectiv reducerea consumului de energie termica spre zero.

Spitalul municipal va fi incalzit intr-o forma combinata, partial cu apa geotermala si partial cu pompe de caldura, in timp ce spitalul judetean va trece pe pompe de caldura.

Proiectarea va fi realizata in urma­toarele doua luni, dupa care se vor organiza procedurile de licitatie pentru executia lucrarilor, acestea urmand sa se finalizeze in doi ani de la semnarea contractului de finantare. Contractul de finantare va fi semnat in cursul lunii februarie, iar la inceputul anului 2020 cele doua spitale vor fi complet reabilitate.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.