Ajutoarele de minimis. Afacerile IMM-urilor se pot dezvolta cu bani de la stat

Minimis.jpg

euro_buzunarAjutoarele de minimis pentru IMM-urile care fac investitii reprezinta o oportunitate extraordinara pentru antreprenorii care doresc sa-si dezvolte afacerea. Ei pot beneficia de un sprijin nerambursabil de cel mult 200.000 de euro daca se angajeaza ca vor pastra salariatii existenti la data depunerii cererii de finantare si daca vor crea, pana la finalizarea investitiei, alte sapte locuri de munca.

Prima sesiune de depunere de cereri pentru ajutorul de minimis se deruleaza in perioada 16.08.2013 – 31.10.2013, in limita bugetului anual alocat schemei. Bugetul maxim al schemei de ajutor de minimis este de 400 milioane lei.

Nivelul finantarii va depinde de numarul de locuri de munca nou create dupa cum urmeaza:

  • maxim 100.000 euro pentru IMM-urile care creaza 5 locuri de munca, din care cel putin 2 locuri de munca pentru persoane care nu au avut contract individual de munca in ultimele 3 luni;
  • maxim 200.000 euro euro pentru IMM-urile care creaza 7 locuri de munca, din care cel putin 3 locuri de munca pentru persoane care nu au avut contract individual de munca in ultimele 3 luni.

Mai multe detalii: www.finantistii.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.