Ajutor de le stat pentru achizitia unui tractor nou

Senatorii au adoptat propunerea legislativa privind instituirea programului de stimulare a innoirii Parcului national de tractoare, potrivit careia proprietarii de tractoare uzate, asociati in vederea achizitionarii unui tractor nou beneficiaza fiecare de o prima de maxim 17.000 lei (4.000 de euro).

Propunerea, initiata de democrat-liberalii Alexandru Mocanu si Ion Ruset, a intrunit 52 voturi favorabile, doua “impotriva” si o abtinere si prevede ca proprietarii de tractoare uzate si masini agricole autopropulsate uzate si mostenitorii acestora care s-au asociat, in vederea achizitionarii in coproprietate, a unui tractor nou si a unei masini agricole noi, beneficiaza fiecare de o prima in valoare de cel mult 17.000 lei.

Potrivit actului normativ, conditia pentru a beneficia de prima este ca cuantumul cumulat al primelor sa nu depaseasca 50% din valoarea noii achizitii. Asadar, daca initiativa devine lege, statul ar trebui sa plateasca prima respectiva fiecarui agricultor care face parte din asociatia care doreste sa achizitioneze respectiva masina agricola.

Senatul este primul for sesizat, propunerea legislativa va intra in dezbaterea Camerei Deputatilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.