Ajutor financiar pentru scoala din Dorobantu (Tulcea)

phpThumb_generated_thumbnailjpg-1.jpg

Guvernul a aprobat astazi, 4 octombrie, printr-o hotarare, alocarea sumei de 1,17 milioane de lei din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2018, catre comuna Dorobantu (jud. Tulcea), pentru efectuarea lucrarilor de reabilitare si modernizare a scolii gimnaziale din localitate, grav afectata de incendiul produs in data de 5 august 2018.

In urma incendiului, corpul A al scolii a ars in totalitate, fiind distruse cele 6 sali de clasa, cancelaria, secretariatul, biblioteca, arhiva, precum si mobilierul si toate dotarile (7 calculatoare, 3 frigidere, 2 copiatoare, un videoproiector, sistemul de supraveghere audio-video folosit la examenele nationale, fondul de carte, materialul didactic, manualele scolare). Corpul B a fost partial afectat la acoperis, ferestre si instalatia electrica, care au fost ulterior reparate, acesta fiind, in prezent, functional.

Cu toate acestea, este nevoie urgenta de refacerea in totalitate a scolii. Orele de curs se desfasoara inca in conditii dificile intrucat:

  • elevii invata in doua schimburi, in cele 3 sali de clasa din corpul B si in cele 2 sali de grupa din gradinita (grupele de prescolari functionand in spatii amenajate in caminul cultural);
  • aproximativ 80 de elevi care provin din cele 3 sate ale comunei Dorobantu (Cirjelari, Mesteru si Fantana Oilor) fac naveta cu un singur microbuz scolar si un singur sofer, transportul copiilor realizandu-se in conditii meteorologice normale in mai mult de o ora;
  • cadrele didactice au fractiuni de norma in Dorobantu (avand catedra in mai multe scoli).

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.