Alesii locali care implementeaza proiecte din fonduri europene ar putea avea indemnizatii majorate cu 25%

crestere.jpg

Indemnizatiile lunare ale presedintilor si vicepresedintilor consiliilor judetene si primarilor sau viceprimarilor care implementeaza proiecte finantate din fonduri nerambursabile, precum si din imprumuturi externe contractate sau garantate de stat, rambursabile sau nerambursabile, se majoreaza cu 25%, conform unui amendament al senatorului PNL Daniel Zamfir la legea salarizarii adoptat in Comisia de munca din Senat.

Un alt amendament al lui Zamfir, adoptat de comisie, arata ca “personalul din institutiile si/sau autoritatile publice nominalizat si cel in echipele de proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile, precum si din imprumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile, beneficiaza de salarii de baza/solde de functie/salarii de functie/indemnizatii de incadrare, mai mari cu pâna la 25%, indiferent de numarul de proiecte in care este implicat”.

“Nu mi se par deloc in regula aceste amendamente. Eu stiu ca oamenii platiti din fonduri europene sunt cei care muncesc pe un proiect si au ceva facut. Primarul da, poate ca are o raspundere legala, asa cum are pentru toate lucrurile pe care le face in primarie, dar primarul nu trebuie platit din fonduri europene doar pentru ca e primar. Proiectele din fonduri europene sunt proiecte care se fac in interesul comunitatii, si nu ca sa isi ia primarul in plus niste bani”, a sustinut senatorul USR Florina Presada.

Initiatorul amendamentelor, liberalul Daniel Zamfir, a explicat insa ca primarul este implicat 100% in proiectele europene iar colega sa de partid Carmen Harau a spus ca prin astfel de masuri ii vor stimula pe primari “sa faca acces de fonduri europene”.

Amendamentele au fost sustinute si de ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, ea atragând atentia ca “primarii nu mai vor sa mai acceseze fonduri europene (…) ca au vazut ce se intâmpla”.

Potrivit unui amendament formulat de ministerul Muncii, procentul de pâna la 25% se acorda de la data implementarii contractului, acordului sau ordinului de finantare de catre partile contractante.

Senatorii din Comisia de munca au mai adoptat un amendament al senatorilor PSD Claudiu Manda si UDMR Derzsi Akos care prevede ca personalul care exercita activitatea de control financiar preventiv, pe perioada de exercitare a acesteia, beneficiaza de salariul de baza mai mare cu 10%. Proiectul legii salarizarii prevedea in acest caz o majorare a salariului de baza de 5%.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top