AM POAT: Rata de absorbtie a programului este de 18,5%

grafic.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Asistenta Tehnica (AM POAT), structura din cadrul Ministerului Afacerilor Europene, a organizat la Bucuresti Conferinta Anuala privind Asistenta Tehnica.

Unul dintre subiectele importante ale agendei a fost prezentarea stadiului implementarii POAT, prezentare ce a subliniat ca rata de absorbtie a programului este de 18,5%, progresul inregistrat fiind in principal datorat Axei prioritare 1 care sprijina implementarea IS si coordonarea programelor operationale.

De asemenea in cadrul conferintei au fost prezentate 4 proiecte reprezentative, finantate din POAT. Acestea sunt proiecte de succes unele dintre ele aflandu-se inca in implementare, cum ar fi proiectul ce sustine finantarea Centrului de Informare pentru Instrumente Structurale, centru ce si-a inceput activitatea la inceputul anului 2011 si care are ca scop principal informarea publicului larg cu privire la toate aspectele legate de Instrumentele Structurale.

Un alt proiect important finantat din POAT este si Facilitatea de Asistenta Tehnica, proiect ce se adreseaza beneficiarilor si potentialilor beneficiari ai programului. Acest proiect are ca principale activitati rezolvarea urgenta a blocajelor de natura procedurala si legala legata de implementarea Instrumentelor Structurale, cu caracter orizontal; imbunatatirea in general a functionarii sistemului printr-o serie de analize si studii care sa furnizeze recomandari si linii directoare comune pentru mai multe programe operationale; sprijinirea schimbului de experienta si “bune practici” la nivelul intregului sistem si sprijiniriea beneficiarilor si a potentialilor beneficiari in elaborarea/revizuirea unor documentatii de proiect sau de atribuire.

Evenimentul a reunit aproape o suta de participanti din randul institutiilor cu atributii in gestionarea Instrumentelor Structurale (Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, Autoritati de Management, Organisme Intermediare, Autoritatea de Certificare si Plata), altor institutii publice, precum si al organizatiilor non-guvernamentale.

Sursa: AM POAT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.