AM POCU lanseaza Apelul de proiecte AP 3/ PI 8.i/ OS 3.1, 3.2 & 3.3 si publica versiunea finala a Ghidului Solicitantului aferent

competitivitate-proiecte.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administraţiei Publice si Fondurilor Europene lanseaza Ghidul Solicitantului Conditii Specifice „Stimularea mobilitatii si subventionarea locurilor de munca pentru someri si persoane inactive, persoane de etnie Roma, persoane din mediul rural” AP 3/ PI 8.i/ OS 3.1, 3.2 & 3.3” si apelul de proiecte de tip noncompetitiv, cu termen limita de depunere, aprobat prin Ordinul ministrului delegat pentru fonduri europene nr. 6748/10.11.2017.

Tipurile de activitati care vor fi finantate in contextul acestui apel de proiecte sunt, in principal, cele care vizeaza subventionarea locurilor de munca (acordarea subventiilor angajatorilor care angajeaza persoane din grupul tinta, precum si stimularea mobilitatii fortei de munca – acordarea primelor de activare, a primelor de mobilitate, instalare sau incadrare in regiunea mai dezvoltata, Bucuresti-Ilfov, cat si in regiunile mai putin dezvoltate.

In cadrul prezentului Ghid al Solicitantului Conditii Specifice, grupul tinta cuprinde someri si persoane inactive (cu accent pe somerii de lunga durata, lucratorii varstnici, 55-64 ani), persoanele cu nivel redus de educatie, persoane de etnie roma si persoane din mediul rural (in special persoanele din agricultura de subzistenta si semi-subzistenta).

In cadrul prezentului apel de proiecte, implementat prin aplicarea mecanismului noncompetitiv si lansat in contextul Axei Prioritare 3/PI 8.i/OS 3.1, 3.2 & 3.3 din cadrul Programului Operational Capital Uman 2014-2020, bugetul alocat este de 91,984,619.80 milioane de euro (contributia UE si contributia nationala).

Sistemul informatic MySMIS 2014+ se va deschide in data de 10.11.2017, ora 10.00, si se va inchide in data de 31.07.2018, ora 16.00.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.