AM POCU va prelungi, printr-un corrigendum, perioada de depunere a proiectelor cu privire la optimizarea ofertelor de studii din invatamantul superior pana la data de 27 aprilie

calendar-MADR.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman 2014-2020 anunta potentialii beneficiari ca va prelungi, pana la data de 27 aprilie, apelul nr. 320 „Masuri de optimizare a ofertelor de studii din invatamantul superior in sprijinul angajabilitatii”. Prelungirea se va face printr-un corrigendum la Ghidul Solicitantului (care va fi emis, cel tarziu, in data de 12 martie), potentialii beneficiari fiind rugati sa nu transmita deocamdata proiecte prin sistemul informatic MySMIS.

Modificarile survenite prin corrigendum vin in sprijinul beneficiarilor, fiind solicitate de acestia dupa finalizarea procesului de consultare publica si lansarea apelului de proiecte. Integrarea acestor observatii in Ghid se face in contextul in care, pana la acest moment, nu a fost inregistrat niciun proiect.

In cadrul prezentului apel de proiecte, implementat prin aplicarea mecanismului competitiv si lansat in contextul Axei Prioritare 6/ PI 10.ii / OS 6.7, 6.9, 6.10 din cadrul Programului Operational Capital Uman 2014-2020, bugetul alocat este de 144.295.248 euro (contributia UE si contributia nationala) pentru regiunile mai putin dezvoltate (Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est si Sud-Muntenia).

Tipurile de activitati eligibile pentru finantare in cadrul acestui apel de proiecte vizeaza, in principal, dezvoltarea si realizarea de proiecte pilot cu privire la furnizarea de cursuri aplicate adresate studentilor din ciclul de studii de licenta/cursantilor, cu scopul cresterii angajabilitatii absolventilor. Prin cooperarea cu mediul de afaceri, sectorul public si societatea civila in elaborarea ofertei de studii, universitatile vor avea contributii relevante la optimizarea structurii economice, sociale si culturale a localitatilor si regiunilor in care se afla si vor stimula inovatia in variate alternative.

Apelul de proiecte de tip competitiv, cu termen limita de depunere, aprobat prin Ordinul Ministrului Delegat pentru Fonduri Europene nr.7341/29.12.2017, se bazeaza pe prevederile Ghidului Solicitantului Conditii Specifice „Masuri de optimizare a ofertelor de studii din invatamantul superior in sprijinul angajabilitatii” aferent Obiectivelor Specifice: 6.7 „Cresterea participarii la invatamantul tertiar universitar si nonuniversitar organizat in cadrul institutiilor de invatamant superior acreditate, in special pentru cei care provin din grupuri vulnerabile”, 6.9 „imbunatatirea nivelului de competente al personalului didactic din invatamantul tertiar universitar si nonuniversitar organizat in cadrul institutiilor de invatamant superior acreditate, in ceea ce priveste continutul educational inovator si resursele de invatare moderne si flexibile” si 6.10 „Diversificarea ofertelor educationale in invatamantul tertiar universitar si nonuniversitar tehnic organizat in cadrul institutiilor de invatamant superior acreditate, corelate cu nevoile pietei muncii din sectoarele economice/domeniile identificate prin SNC si SNCDI.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.